10 ting å gjøre i byen med den du er glad i!

Noe av det viktigste vi kan gjøre er å tilbringe tid med de vi er glad i, enten det er kjæresten, familie, naboen, venner eller hunden. I byen kan man finne på mye forskjellig som både er gøy og givende, her er 10 av våre beste tips.

1. Gå kjærlighetstur

Ut på tur, aldri sur! Hvem har sagt at man trenger fjellsko og sekk for å gå på en ordentlig tur? Start turen ved Strøm og gå den flotte og urbane turen rundt Hjellevannet. I løpet av løypa kan du nyte utviklingen i sentrum både på Klosterøya og Smiøya. Avslutt gjerne turen med en matbit og ett glass på Strøm Mat og Bar.

2. Kos på Bakkestranda

Flere av byens spisesteder gir deg muligheten til å bestille mat som du kan ta med, så hvorfor ikke ta med pledd, varm drikke og litt mat og nyte lyset på en benk på Bakkestranda.  Det kan man gjøre uansett årstid, bare man kler seg litt.  Her har du oversikt over butikker i byen som selger klær du kan holde varmen i.

3. Spis middag ute!

La profesjonelle lage maten din! Hva med en bedre middag hos f.eks Tollboden asian crossover, Becks Brasserie eller La Bodega? Du har mange ulike spisesteder i byen med fristende menyer å velge i. Her har du full oversikt over spisesteder i byen.

4. Sjekk ut byens nye franske bakeri

Didier ligger på Landmannstorget og tilbyr hjemmelaget og nystekte bakevarer, croissanter, franske deilige terter og fersk kaffe. Nyt det urbane livet fra vinduene i bakeriet eller ta med deg hjem og overrask med frokost på sengen.

5. Ta en pub til pub runde

Byen har fått mange flotte barer og restauranter som tilbyr gode drinker og lokalt øl. Hvordan finner man ut hvilken bar som serverer den beste drinken? Jo, ved å ta en pub til pub. På turen kan dere sjekke ut for eksempel Bar, Folquè, eller den nye rockeklubben Megafon.

6. Romantisk Valentine’s weekend

På Thon Hotel Høyers venter en helg hvor du og din kjære kan dyrke forholdet. Få tid til å pleie kjærligheten, nyt nydelig mat og drikke og ta et avbrekk i den hektiske hverdagen. Tilbudet 14 februar-15 februar inkluderer: overnatting i dobbeltrom, frokost på rom, sjokolade og blomster på rommet, 3 retters middag.

7. Spill Shuffleboard

Liker dere konkurranse? Da kan vi anbefale å spille Shuffleboard eller Bowling på Oleary`s Arkaden. Shuffleboard går ut på å skyte pucker over på motstanderens side via en lang bane, og er et spill som alle kan mestre. Se etter ledige bord hos Oleary`s.

8. Len dere tilbake og bli underholdt

Vi kan anbefale å se filmen Green book på Odeon Kino som er nominert til 5 Oscar, blant annet beste film, beste mannlige hovedrolle og beste bi-rolle. Filmen handler om en italiensk-amerikansk dørvakt får jobb som sjåfør for en afro-amerikansk klassisk pianist og sammen drar de på turné gjennom sørstatene i Amerika. Dette er en varm og morsom film, inspirert av en sann historie om et unikt vennskap.

9. Opplev Erlend Ropstad på Ibsenhuset

Bare 14 måneder etter sin ekstremt kritikerroste og dobbelt spellemann-nominerte plate «Alt Som Har Hendt», kommer Erlend Ropstad tilbake med et nytt album «Brenn Siste Brevet». Ropstad og bandet, De Rotløse, reiser ut på turné og 14. februar kommer de til Ibsenhuset.

«Måten han forteller oss historiene på har samme utgangspunkt; enkelt og ektefølt, der vi får lov til å være bare mennesker, feilbarlige som vi er. Og der ligger nøkkelen til musikkhjertene som lar seg vri om: i et ordinært, hverdagslig språk, pakker han inn noe de fleste av oss kan relatere oss til.» (6/6)

10. Relax, don´t do it

De aller fleste har behov for å slappe av i stressende tider. Book en time til deg og den du er glad i hos en av byens salonger og unn deg litt velvære.

Ta turen – Nyt byen.

Les mer: Her kan du bruke Skien By gavekortet ditt
Les mer: Her kan du spise og shoppe i byen
Les mer: Se hva som skjer