17. mai 2020

Feiringen av Norges nasjonaldag må foregå på andre måter i år enn hva vi er vant til. Nå har 17. maikomiteen i Skien satt sammen et program basert på egne ideer og innsendte forslag. Programmet har mange ulike innslag og noe for både liten og stor. Korps og kor er med, båter og biler utgjør “tog”, det blir taler og allsang. Deler av programmet streames, og deler av programmet foregår ute, “live”.

En av dagens ingredienser blir en “pop-up-17.mai” i bydelene i Skien. Når salutten går kl. 1030, er følget på plass på sitt første stoppested. På hvert stopp blir det korpsmusikk, tale av ordfører og allsang. Ordfører har med seg medlemmer av komiteen, og sammen ønsker alle å bidra til den gode fellesskapsfølelsen vi alltid kjenner på når vi feirer vår nasjonaldag.

Foto: Dan Hagen, TA

Program for dagen:

Kl. 08.00:
Salutt, festringing fra Skien kirke, flaggheising utenfor rådhuset med musikk og sang ved Telefylkets musikkorps og Skiens Mannssangforening, hilsen fra 17. maikomiteens leder. Speidere fra 3. Skien speidergruppe heiser flagget, og Daniel Norland Gundersen spiller trompet fra balkongen.

Sendingen fra rådhuset streames live.

Fra 08.05:
Korps/grupper fra korpsene spiller utenfor eldreinstitusjone våre. Tidspunkter avtales direkte mellom korps og institusjoner.

Mellom kl. 09.00 og 10.00
Diverse bekransninger.

Fra kl. 1030:
Bilkortesje med ordfører og medlemmer av 17. maikomiteen starter på sin runde til bydeler der det blir tale, musikk ved lokale korps og allsang. Følg med fra balkonger og vinduer!

Kl. 1200:
Barnevennlig sending. Streames live.

Kl. 13.00:
Nasjonal salutt og felles synging av “Ja, vi elsker”. Båtkortesje ledet av M/S Victoria fra Borgestadholmen til Skien. Medlemmer fra Musikkforeningen SUONI spiller ombord.

Båtkortesjen starter ved Down Town kl. 12 og møter Victoria ved Borgestadholmen kl. 1300. Kortesjen snur ved Bryggevannet. M/S Victoria fortsetter seilasen opp til Skotfoss hvor hun snur og seiler tilbake til Hjellen.

Kl. 1500:
Barnetog på “Minecraft” – se mer informasjon her: 17maicraft.no

Kl. 17.00:
Salutt. Festaften i Ibsenhuset. Ordfører hilser, Jonis Josef er hovedtaler, musikk ved lokale musikere og diktlesing.

Sendingen fra Ibsenhuset streames.

Barnetog og borgertog utgår. Det blir ingen arrangementer i sentrum. Vi må unngå å samles i store grupper. Og vi følger de nasjonale reglene for godt smittevern.