Tidløst.

Kvalitetsklær og service i høysetet gjør B. Skau til en liten juvel. Velkommen til Skiens eldste klesbutikk, folkens.

Vi treffer daglig leder Erik Skau på trappen utenfor butikken i Telemarksgata. Han kommer rett fra skredderen, hvor han har vært med noen klær for en kunde. – Vi hjelper deg med å få buksa eller overdelen til å sitte skikkelig, smiler Erik. Han forteller at de bruker en fast skredder som kan tilpasse plagg for kundene. – Vi bidrar nok godt til å holde liv i den skredderen, ler den sympatiske butikkeieren.

skien-by-schau-dresser
skien-by-schau-gensere

Vi går inn i butikken. Utover bordene og hyllene bugner det av klær i delikate farger til både menn og kvinner. Vi kjenner på stoffene, som vi umiddelbart skjønner er av god kvalitet. Erik er likevel bevisst på å føre merker med forskjellig prisnivå. – Vi er en folkelig butikk med fornuftige priser, men vi etterstreber høy kvalitet i alt vi leverer og gjør for kundene våre – det har vi alltid gjort, sier Erik.

Erik har jobbet i klesbutikken siden han var 24 år gammel, og er stolt av å kunne drive bedrift i sentrum. Han brenner nemlig for liv i byen, og er overbevist om at folk i fremtiden vil finne tilbake til bygatene. Han har selv opplevd en opptur i bedriften den siste tiden, men han synes det er leit at mange av de gamle selvstendige klesbutikkene har måttet gi seg. Her viser han til prisnivået, som for klær har stått stille i 20 år, mens faste kostnader til bemanning og husleie har økt betraktelig.

skien-by-schau-oppussing

Men i Telemarksgata skjer det ting. Vi hører plutselig hamring og saging i rommet ved siden av. Når vi titter inn døren til et nytt rom innerst i lokalet får vi øye på et par snekkere som pusser opp. Erik forteller at de straks vil åpne en splitter ny dressavdeling (denne er nå åpen). I tillegg skal hele fasaden på bygården fornyes i løpet av våren.

Skau er en selvstendig butikk og har derfor et unikt utvalg håndplukkede varer. Av merker som er verdt å nevne finner du skotske Lyle and Scott, franske Lacoste, svenske Pelle P, amerikanske Gant og tyske Brax. Sistnevnte skal være skikkelig gode på bukser til jenter og damer! – Folk har forskjellige former og det kan være vanskelig å finne bukser som sitter som man ønsker, men Brax er virkelig gode, de stiller virkelig i en klasse for seg selv, sier Erik

skien-by-schau-gant-frakk-skjerf
skien-by-schau-gant-jakke-genser-skjorte

Enten du er på utkikk etter noe spesielt eller bare er på tilfeldig by- vandring så bør du stikke innom denne Skiensjuvelen og la deg inspirere. Her finner du klær med overlegen kvalitet til svært fornuftige priser. Erik og de andre i butikken hjelper deg gjerne med å finne noe som passer nettopp deg!