Banken setter fokus på kvinner og økonomi

Vårt mål er å være banken for Telemark og telemarkinger, sier banksjef for personmarkedet Anne Vikan. Nå er tiden inne for å gjøre kvinner mer bevisst på smart økonomi. 250 kvinner møttes på Parkbiografen til en kveld som hadde som mål å engasjere, ufarliggjøre og bevisstgjøre kvinner om sparing og investering.

– Vi gjorde dette for å sette fokus på kvinners bevisstgjøring rundt egen økonomi, forklarer Bente Melum Svendsen, autorisert finansiell rådgiver, en av initiativtakerne bak jentekvelden. – Det er fortsatt slik at flest kvinner jobber deltid, flest kvinner som blir minstepensjonister og lønnsgapet er fortsatt stort mellom kvinner og menn, forklarer Bente. Sammen med et knippe kvinnelige rådgivere i banken satt de sammen et program som ble tatt godt imot.

– Skal vi dømme fra egne oppfatninger og kommentarer fra damene rundt oss, så var dette en «vekker». Tror mange fikk noen nye ideer og tanker i løpet av kvelden, sier deltaker Camilla Schmidt Andersen.

Kloke valg innenfor pensjon og investering er kanskje det viktigste bidraget banken kan gi mange kvinne –  Bente Melum Svendsen, autorisert finansiell rådgiver i Sparebank1 Telemark

Pensjon og investering
Kloke valg innenfor pensjon og investering er kanskje det viktigste bidraget banken kan gi mange kvinner. – Flere kvinner er bevisste sin egen situasjon, men mange er det ikke, sier Bente. – Mange velger å jobbe redusert i perioder. Det er viktig for oss at de som velger dette er klar over hvordan det slår ut på pensjon, forklarer Bente. Her kan banken og våre rådgivere være til stor hjelp, fortsetter hun. -Det mange kanskje heller ikke tenker på er at dersom du sparer til pensjon privat i banken låser du ikke pengene. Du kan ta dem ut akkurat når du selv vil dersom du får behov for det, sier Bente.

Fullt hus og stor interesse for pensjon
Tilbake til Parkbiografen. Det faglige temaet pensjon og investering fenget damene i salen. – Jeg vil helt klart sjekke egen pensjon og se på hvilken sparingsprofil den har. Kanskje jeg skal være litt «tøffere» og satse mer på aksjer, sier Gro Anita Østland Arnesen. I tillegg skal jeg også ta en prat med mine jenter og gi dem noen innspill fra denne kvelden, smiler hun.

Kvelden var en god kombinasjon av hygge og fag, alt med en rød tråd, nemlig bevisstgjøring. Først gjennom en sexolog fra sykehuset, tips og
råd rundt sparing og investering fra Odin Forvaltning, etterfulgt av Humlegården- gründeren Silje og fyrverkeriet Silya. Det ble en kveld med sterke historier. -Vanskelig å plukke ut en ting, men det er uten tvil tankevekkende saker som kom fra foredraget til Odin fondene. Tallene han viste var veldig tydelige. – Ble på mange måter en aha-opplevelse, sier de engasjerte damene.

Banken ønsker å bidra til at kvinner øker fokuset rundt egen økonomi. – Vi har dyktige rådgivere som vil gi deggode råd innen sparing og investering.
Velkommen til oss i SpareBank 1Telemark, avslutter engasjerte rådgivere fra banken.