Bare Lars

Vi møter han med et kaffekrus i handa. Det er et nytt Darth Vader-krus, kjøpt på reise. En kunde kommer inn i butikken “Hei du! På mandager er det gratis å prøve plagg!” smiler Lars. Han synes det er viktig at alle får en positive opplevelse av å være i butikken. Eller jeanshandleriet som han kaller det. Lars har etter mange år i storbyene funnet roa hjemme i Skien og åpnet jeans-butikken, Bare, midt i sentrum. Bare jeans. Med noe attåt. Noen gensere, t-shirts kjoler, jakker og diverse.

Tekst og foto: Christine Øien

skien-by-bare-lars-hel

Det er ca en måned siden du åpnet butikken. Hvordan har den første måneden vært?
Den har vært mye bedre enn jeg våga å tro. Jeg er veldig happy. Der er mye folk innom og det skjer ting på kassa.

Hvorfor akkurat jeans?
Det er spennende å se hvordan ulike jeans oppfører seg når man bruker det over tid. Hvordan det slites og blir noe veldig personlig. Jeg tror alle har et veldig nært forhold til favorittbuksa si.

Hvordan passer man best på favorittbuksa da?
Bruk aldri tøymykner eller tørketrommel. Ikke vask buksa så ofte, da slites den mer. Et tips er å legge den i en plastpose i fryseren.

Hva er det beste med å drive en butikk?
Jeg får være min egen sjef. Og skape min egen arbeidsplass. Og så får jeg drive med noe jeg synes er moro selv. Her er ingen dager like.

Hva gjør du når du er alene i butikken?
Jeg går og forbereder meg på at den neste kunden skal komme. Går og bretter jeansbunken. Hører på trivelig musikk. Drikker kaffe. Alltid noe å gjøre.

Nå som du er butikkdriver betyr det kanskje mindre fritid? Hva gjør du helst når du har ledig tid? Jeg liker aller best å være med de jeg er glad i. Jeg har 3 storesøsken med barn. Fryktelig moro å være med de. Han ene, Leon, har bursdag i dag. Han blir 3. Så det skal feires.

Å, har du kjøpt gave? Får han jeans?
Hehe. Nei, han får lego.

Også er jeg glad i å reise da. Konge når man har mulighet til det. Tokyo er den feteste byen jeg har vært i. Østen møter vesten så sinnsykt! Alle de rare tinga japanere gjør, som en leser om på nettaviser, du ser det live. Spennende folk.

Hva finner vi i kjøleskapet ditt?
Jeg er ungkar så det holder. Så det står gjerne en Fjorland og venter på meg. Jeg er en sucker for vrien med svenske kjøttbullar. Skulle gjerne vært flinkere til å lage mat, men det er jeg ikke. Så står det noen kalde øl der. Noen snusbokser etter jeg har vært og reist. Litt pålegg og en pakke med brelett. Og selvfølgelig Bergbys-sennep.

Hvor drar du mest ut?
Jeg er mest på Bar. Sliter nok ut en barstol i året. Jeg burde vært mer på Folque. Lover å gjøre noe med det!

Hvis noen ba deg om å gi dem et random råd, hva ville du sagt?
Si ja!