Beauty Talk: Tomas Erdis

tomas erdis svensk make-up artist
En hardtarbeidende mann som gjerne dropper New York til fordel for Jokkmokk når han tar fri.

Før april er omme har Tomas Erdis allerede rukket å jobbe i Spania, Italia, Argentina, Sverige og ikke minst på et utall lokasjoner i Norge. Svenske Tomas, opprinnelig fra Örebro i Sverige, men med fast bosted i Norge, er en av våre fremste makeupartister og hårstylister. Tomas har en tung portefølje med redaksjonelle og kommersielle oppdrag i inn- og utland, men sier selv – på svært ujålete vis – at han «skled inn i bransjen på et bananskall»

-Jeg drømte jo ikke om å bli makeupartist. Min filosofi er at man velger hvem man vil være. Å lykkes handler om at man bestemmer seg, og så går inn for det. Så lenge man synes det er GØY såklart! På starten av 2000-tallet bodde jeg i Los Angeles, var kreativ, jobbet som servitør og levde livet. Jeg var også så heldig som fikk oppleve Golden Globes, The Oscars, Ema’s og The Bet’s. At jeg havnet i Norge kom av at jeg ble med noen venner fordi jeg skulle jobbe litt og spare opp penger. Jeg dro til Sogn og Fjordane og jobbet på et fiskemottak på Bulandet. Det var gøy, sprudler han på telefon fra Voss der han er på en Kari Traa fotoshoot.

tomas erdis svensk make-up artist
tomas erdis svensk make-up artist

En herlig personlighet full av overraskelser, en svært talentfull kreatør, hva er så hemmeligheten bak Tomas’ suksess?
-Jeg hater å tape. Da jeg strøk på den første prøven som makeupelev på Tone Lise Akademiet i 2010 fikk jeg panikk. Jeg kuttet kontakten med venner i to måneder og hadde fullt fokus på å lykkes. Og det gikk veldig bra. Etterpå bestemte jeg meg for å reise ut og assistere bra folk, hjemme i Sverige, i København, New York og London for å se om dette var hva jeg hadde lyst til å gjøre. Og i løpet av den tiden forelsket jeg meg helt i yrket. Hardt arbeid, det er det som skal til. Min arbeidsdag varer ofte i tolv timer. Det er ikke noe latmannsliv, men veldig givende og veldig gøy. Jeg elsker jobben min, smiler han.

tomas erdis svensk make-up artist

Individualitet er tingen
Trenden framfor noen nå, når det kommer til hår og makeup, er å fremheve det individuelle, sier Tomas og legger til:

-Det skal være veldig nedpå og naturlig, og jeg jobber med å få det beste ut av den naturlige skjønnheten og utstrålingen. Sminken skal være enkel, bryngelé og frisk rouge.

Og håret? Løse bølger og hårsmykker, lyder tipset fra Tomas.
-Statementsmykker, perler og store spenner er hot. Om jeg kun fikk velge tre ting man må ha innen makeup og hår, da ville jeg valgt: bryngelé med farge (kan også brukes som mascara), concealer for å øke den freshe looken og en ferskenfarget leppestift (kan også brukes som rouge). Når det gjelder håret vil jeg si, enklest mulig, strikk, børste og en stor spenne.

Et evig sukk når vårsola titter fram, er hvordan vi går fra vinterhud til vår- og sommerlooken?
-Fukt, fukt, fukt, slår Tomas fast. Men da er det også viktig å vite hvilken hudtype du har, slik at du bruker riktig type fuktighetskrem. Det finnes oljebaserte for tørre hudtyper og lettere og vannbaserte for en fetere hud. Har du jukset med solfilter i vinter, er det nå viktig med faktor hver dag! Oppsøk en hudpleier som vil gi deg svar på hva du trenger, er Tomas’ råd.

tomas erdis svensk make-up artist
tomas erdis svensk make-up artist

Glam talk og tips

Den travle mannen skal videre på oppdrag for artisten Astrid S, klesmerket Anemone, kleskjedene Cubus og Bik Bok, klesmerket Jean Paul og som ambassadør i Norge for mineralmakeup-serien Jane Iredale, men vil du bli bedre kjent og få mange herlige tips og råd av Tomas Erdis, er det vel verdt å følge han på Instagram: @tomaserdismakeup, lese den månedlige spalten i motemagasinet Elle, og høre på hans ukentlige podcast Glam Talk som han har i samarbeid med Norske Elle der han avslører kjendisenes beste skjønnhetshemmeligheter og triks. Tomas har den fulle regien på programmene og intervjuer utvalgte personligheter som Camilla Pihl, Amalie Snøløs, Maria Mena, Sophie Elise, Dajana Tomanovic og Kristine Ullebø for å nevne noen.

Han byr på seg selv også, som det faktum at han elsker Nord-Norge og norsk natur.

-Den må bare oppleves, det går ikke an å gjengi på bilder hvor fantastisk det er å stå på en topp og se opp, se ned og bare være i storheten,
sier han.

Kanskje er det ikke så underlig at den hardtarbeidende mannen dropper New York når han tar fri sammen med kjæresten.

-Det stemmer at jeg ga bort en flybillett til New York og dro til Jokkmokk i Nord-Sverige. Jeg stortrives i nord. Der venter snøscooter, isfiske og hundespann. Og det beste av alt, det er nesten ikke dekning der!

tomas erdis svensk make-up artist
tomas erdis svensk make-up artist