Det summer i Bikuben

Det er fylt opp overalt, fra gulv til tak og det summer i alle hjørner, akkurat lik en Bikube, butikken har absolutt et treffende navn. Tre flotte damer står bak disken de ivrer etter å vise oss alle de vakre tingene som fyller det lille lokalet på Lie i Skien.

Det er mye å se på, detaljrikdommen er stor, det er umulig å ikke finne noe du enten trenger eller ønsker deg. Her må du ha god tid – Vi er en livsstilsbutikk med stor bredde forteller eier, Elin Sundet. Her finner du nemlig alt du trenger av interiør, gaver, velværeartikler, klær og smykker. Sammen med sin mann Ragnar, har Elin drevet i bransjen i 43 år. Bikuben var en av de aller første gavebutikken i sitt slag i Norge. – Vi var unge, bare 21 år da vi startet opp, forteller Elin, – Vi fikk mange advarsler, selv ikke vår egen revisor hadde troen på dette konseptet, men vi sto heldigvis på vårt, smiler hun. Gavebutikktrenden ble en stor suksess.

skien-by-bikuben-kopper-asjetter
skien-by-bikuben-saape-stykker-flytende

Bikuben har fulgt mange trender gjennom årene. – Vi har solgt alt mulig ler Elin, alt fra dyre designvarer til garn, kurver og barnevogner, det har vært en utrolig spennende reise sier hun tankefullt. I dag er de blant annet distributør av det populære merket PIP. – Vi selger PIP til 700 butikker i hele landet og selv har vi hele kolleksjonen hos oss, forklarer Elin. Det fargerike serviset med alt av tilbehør er svært populært.

skien-by-bikuben-glass-telysholder
skien-by-bikuben-kopper-ansikter

I løpet av sine 43 år har ekteparet startet 5 butikker og drevet gaveartikkelfirmaet SIA i over 20 år. I dag koser de seg med Bikuben, men skapertrangen er fortsatt stor så noe ved siden av måtte de ha. For 3 år siden startet ekteparet å designe sine egne julekuler, med seg på laget har de SIA sin grûnder. – Vi lager nå en nydelig kolleksjon av håndlagde og munnblåste julekuler, alle kulene du ser i butikken vår er våre egne sier hun stolt og viser oss rundt. De er vakre, årets farger er kobber og selvsagt hvitt.
– Markedet bare øker forteller Elin, i dag selger de sine egne kuler til over 700 butikker rundt om i landet.

skien-by-bikuben-julekuler-kongler

– Dette er vår livsstil sier en entusiastisk Elin, hun gleder seg til julemåneden og til å ta i mot kundene i butikken. – Service er alt for oss, vi håper kundene kommer og tar seg god tid. Vi har masse spennende og tilby og mange fine råd og tips til julefeiringen avslutter Elin før hun igjen må ta seg av begeistrede kunder.