Blomster er livet – Gallefos

Trude Thomson Stenehjem
Trude Thomson Stenehjem
Blomster og planter fra morgen til kveld. Hos Gallefos Interflora er de skikkelige blomsternerder, og butikken, ja den er en drøm.

En skikkelig «Blomsterpike»
1. mai overtok Trude Thomson Stenehjem, Gallefos Interflora midt i Skien Sentrum, en ekte «blomsterpike» har kommet til byen. – Jeg er født inn i bransjen, forteller Trude. Bestefaren startet den første blomsterbutikken for over 70 år siden, fortsatt er det blomster som gjelder. Trude eier i dag 4 butikker, 2 i Porsgrunn, en i Skien og en i Haugesund hvor hun kommer fra. – Blomster har alltid ligget mitt hjerte nær, interessen kom allerede som barn. Det lå helt naturlig for meg så jeg var aldri i tvil hva jeg ønsket å gjøre, smiler Trude. Utdannelsen ble selvsagt blomsterdekoratør og for Trude er faget viktig. – Jeg har bare fagfolk ansatt hos meg i tillegg til lærlinger, forteller hun. Her hos oss skal kundene oppleve god kompetanse og den aller beste service. – Skal du lykkes med blomster må du brenne for faget, sier Trude. – For meg er blomster livet, når folk spør hva jeg gjør på fritiden, ja da jobber jeg med blomster da også.

En vakker oase i byen
Å komme inn til Gallefos Interflora, er som å stige inn i en liten oase. Et lite lokale fylt med fantastiske farger, eksotiske lukter og majestetiske planter, en liten flukt inn fra vind og surt vær. – Det som trigger meg mest ved å jobbe med blomster er variasjon, forteller Trude. – Alle sesongene, alle fargene, stadig nye blomster som kommer på markedet, men også kjente, kjære i nye farger. – For meg er det helt umulig å ha en favoritt, ler Trude. Hun innrømmer likevel at hun kanskje er spesielt glad i høsten. – Det er så mange vakre farger og så mye fint vi kan plukke med oss til buketter, pynt eller oppsatser. Det naturlige er veldig populært, forklarer Trude.

Hos Gallefos har de alltid vært opptatt av kvalitet. – Dette har vært en fantastisk butikk i flere år, sier Trude. Vi skal videreføre det flotte konseptet og utvikle det litt videre, det er stas, smiler hun. – Blomster er ferskvare, vi må ha god vareflyt slik at kundene får det siste nye og ikke minst blomster og planter av høy kvalitet.

I tillegg er vi veldig opptatt av å gi god veiledning, enten du ønsker enkle ting, en spesiell gave eller en overdådig bukett. Vi vil at kundene skal bli fornøyd. Hos Gallefos er det totalopplevelsen som er viktig. Kundene skal gå ut med en god følelse når de har vært hos oss. Jeg elsker å se når noen strever seg ut døra med en kjempestor grønn plante under armen, eller en med et spent utrykk i ansiktet og en vakker bukett i hånden, da vet jeg at det er noen der ute som kommer til å bli glade.

en ekte «blomsterpike»
Trude Thomson Stenehjem

Juletrender
Julen står straks for døren, Trude vet det blir travelt men gleder seg veldig. – Dette er min første jul her i butikken. Jeg er utrolig spent, men gleder meg veldig, det er den absolutt viktigste tiden for alle som driver med blomster. Planleggingen er allerede i gang, utstillingsvinduene er kanskje viktigst, de skal gi en Wow-effekt, forklarer Trude og når kundene kommer inn vil de bli møtt med vakre blomster og masse lys, mer vil hun ikke røpe. Bortsett fra litt om trendene da; – Minimalismen er nesten over, nå er det «Mer» som gjelder. Stort, tungt og dype farger. Mørk burgunder amaryllis tror hun blir en hit. – Vi skal gjøre alt vi kan for å bidra til vakre julehjem i Skien avslutter butikkeieren med et stor smil.

Vi gleder oss.