Blomster som tåler høsten

Høsten er her, og har virkelig begynt å vise seg fra sin aller vakreste side. Luften er krystallklar og løvet er en eksplosjon i varme og gyllende farger. Morgentåken sklir over jordene og skaper trolske motiver. Det er så vakkert!

Med høstens inntog er det på tide å gjøre uteplassen og hagen klar for vinteren, men solens lave stråler kaster fortsatt litt varme, så la utelivet få vare litt lenger. Gi krukker, kurver og balkong-kasser en oppfriskning med blomster og planter som tåler den første frostnatten, og som holder seg vakre langt inn i vinteren.

Vi har vært på besøk hos Interflora Gallefos og fått noen gode tips til hvilke planter som tåler høsten. Håper det kan være til inspirasjon!

Tekst: Ann Kristin Lassen
Foto: Hilde Amy Teie

blomster-som-taler-hosten-lyngLyng er høstens plante og tåler frosten godt. Sørg for at den ikke tørker ut, da blekner fargen.

blomster-som-taler-hosten-gresskar
blomster-som-taler-hosten-ulike-gresskar
Gresskar finnes i mange forskjellige fasonger; Runde, avlange og flaskeformede. Noen er knudrete, glatte eller stripete, og de finnes i mange farger. Gresskar forbindes ofte med Halloween, og da gjerne med utskåret fjes og lys inni.

Skal du ha selskap er gresskar perfekt til å pynte opp middagsbordet med. Eller gjør som oss og fyll en kurv!

blomster-som-taler-hosten-pyntekal

Pyntekål er dekorativ og passer veldig godt til samplantinger i bed og krukker. Fargen på pyntekålen endrer seg med temperaturen, og blir sterkere jo lavere temperaturen synker.

blomster-som-taler-hosten-hostgruppe-1
blomster-som-taler-hosten-gruppe
De dyktige jentene på Gallefos lager de lekreste høstgrupper som tåler å stå ute selv når nattetemperaturen kryper ned mot null.

blomster-som-taler-hosten-straKrukker med strå eller pyntegress er superaktuelt og dessuten veldig holdbare planter.

blomster-som-taler-hosten-siviber
Svibler er i Norge ofte forbundet med jul, men denne lille sjarmøren passer også godt til høsten.