Brenner for god lyd og bilde

Hos Hi-Fi Klubben handler alt om god lyd og bilde, og de deler gjerne entusiasmen med deg.

-Det er mange som tror de må være medlem for å handle her, men de må de altså ikke, forteller daglig leder John Vidar Ingerøyen. Kundeklubben til elektrokjeden har nærmere 850 000 medlemmer, men absolutt alle er velkomne til å handle – medlem eller ei.

Hi-Fi Klubben åpnet dørene til butikken i Skien i desember i fjor, og mottakelsen har vært over all forventning. – Vi er veldig fornøyd med både omsetning og lokalisering midt i sentrum. Eksponeringen gjør det å forklare veien på telefon til den enkleste sak i verden, ler Ingerøyen. – Det eneste som kunne vært bedre er gateparkeringa som ikke er tilrettelagt for de som skal handle i butikkene. Her håper vi politikerne finner på en smart løsning, sier han.

Hi-Fi Klubben ble startet i Danmark i 1978 av Peter Lyngdorf som importerte elektronikkprodukter som han solgte videre til sluttbrukere direkte fra lager. Forretningsmodellen ga forbrukerne kvalitetsprodukter til svært hyggelige priser, og i dag har kjeden butikker i Danmark, Sverige, Norge, Nederland og Tyskland.

Butikken i Skien teller fem ansatte, som alle må kunne kalles entusiaster. – Vi brenner 110 prosent for faget vårt. Det gjør at vi kan gi proff veiledning, uansett om kunden har samme lidenskap som oss eller ikke, forteller han. Entusiasmen og kunnskapen har tydelig båret frukter, for i 2016 ble
Hi-Fi Klubben kåret til ”Årets Butikk” av Lyd, Bilde og Foto. Forbrukerrådet har kåret de til ”Best på kundebehandling” og nettstedet prisjakt.no utnevnte de nylig til ”Beste elektrokjede”. – Det er alltid hyggelig med utmerkelser, men det viktigste er å gi kunden den beste lyd- og bildeopplevelsen samt en god handel. Vi skal selge produkter som leverer mer enn de koster. Uansett om det er høyttalere til 1.000 eller 300.000, forklarer Ingerøyen.

Selv om pris er viktig, er det flere grunner til kjedens suksess. – Jeg tør påstå at vi har bransjens beste garanti. Som medlem i kundeklubben får du nemlig seks års garanti på produktene du kjøper. Skulle det skje noe som utløser garantien får du et nytt produkt – uansett om det har gått to uker eller fem år. Det beste er at medlemskapet i kundeklubben er helt gratis, og som medlem får du også invitasjoner til eksklusive events i regi av Hi-Fi Klubben.

Som en ekstraservice tilbyr butikken i Skien gratis utkjøring av varer. Noe som kan være en stor fordel skal vi tro Ingerøyen. – TV-ene vi selger blir bare større og større. Det gjelder nødvendigvis ikke bilen til kunden, så da er det veldig greit at vi kjører varene hjem på døra.

Lurer du forresten på hvilke lyd- og bildeprodukter som passer best i ditt hjem? Hi-Fi Klubben tilbyr hjemmebesøk hvor de gir anbefalinger basert på kundens behov. –Rommets størrelse, møbler, vinduer og materialvalg påvirker lyden, og med et hjemmebesøk sørger vi for at kunden får den løsningen som gjør de mest mulig fornøyd, forteller Ingerøyen.

Det mest populære produktet i butikken om dagen, er multiromsløsninger. Kort fortalt er dette lyd i flere rom som gjerne styres fra en mobilapp via det trådløse nettverket. Det finnes mange selskaper som spesialiserer seg på trådløse lydsystemer, men det er amerikanskje Sonos som er det dominerende merket på markedet. – Sonos er den originale multiromsløsningen som passer til hele hjemmet. Det er enkelt å bruke og nesten alle tenkelige streamingtjenester er integrert, avslutter han.

Du kan lese mer om Hi-Fi Klubben på deres nettsider hifiklubben.no