Brillebutikk med personlighet

I lyse, flotte lokaler i Torggata 6. finner vi Grenland Synssenter. Med en gang vi kommer inn døra blir vi møtt av en blid kar som ønsker oss velkommen. Den blide karen er Morten Stubstad Wiik, gründer og eier av Grenland Synssenter. Det er 6 år siden oppstarten, som Morten sammen med en kamerat stod for. I dag er det kona Mari Eek Burud som eier og driver sammen med han, i tillegg til Ramona som jobber deltid.

Tekst og foto: Kjersti Waskaas

skien-by-med-blikk-for-kvalitet

Opptatt av kvalitet og service
Mari og Morten er utdannet optikere, og det var faktisk på skolebenken de to fikk øynene opp for hverandre. Etter endt utdanning jobbet de som optikere i flere store byer, og Morten har også vært ambulerende optiker i hele landet. De har begge mange års erfaring, og et brennende engasjement for faget har ført til en trofast og fornøyd kundekrets. Som Mari selv sier;

Vi kjenner kundene våre. Service og kundebehandling har alltid stått i fokus hos oss.

Det er ikke vanskelig å verken se eller høre at det er to engasjerte og dyktige optikere som står bak Grenland Synssenter. Mari forteller og viser frem en del av historien fra bygget før oppussing, blant annet et par gamle briller fra tidligere drift som nå er en del av dekoren i lokalet.

Morten stortrives inne på verkstedet sitt bak kassa, der han sliper brillene selv og viser at han mestrer faget til fingerspissene. ”Håndverk er viktig. Det er trygt for kundene våre å vite at vi står for justering og tilpasning selv”. Han forteller om årene før han startet for seg selv, hvor han jobbet tett med optikere av den eldre generasjonen, som han lærte mye av.

med-blikk-for-kvalitet-optiker
med-blikk-for-kvalitet-optiker-3

Ta med barna til synstest
Jeg blir med ned i underetasjen der synstestingen foregår. Her utføres sjekk av styrker på avstand og nær, samsyn, forandringer i øyehelse/øyebunnsfotografi med mer. Øyehelse er viktig, og ved en undersøkelse kan det avdekkes eventuelle tilstander som økt øyetrykk, grønn stær, grå stær, forkalkninger med flere.

Mari og Morten tar seg god til hver enkelt kunde, og de presiserer viktigheten av å ta en grundig sjekk av øynene sine. De har selv to barn, og råder også foreldre til å ta med barna for en øyeundersøkelse om de er ukonsentrerte, har hodepine, blir fort slitne, har lese- og skrivevansker eller sitter veldig nær boka når de leser. I tillegg til kundene som er innom i butikken, jobber de tett med svaksynte via hjelpemiddelsentralen, og de samarbeider også med blindeforbundet.

I butikklokalet på Grenland Synssenter er veggene dekket av stilige briller fra flere kjente merkevarer. Ørgreen, Tom Ford, Porsche Design, Alain Mikli og Rodenstock, for å nevne noen. Akkurat nå skal brillene være større enn tidligere, noe som er en fordel for de med progressive briller. Runde briller, en miks av metall og plast, blandingsfarger, titan og mye blått og brunt er det som preger motebildet.

skien-by-med-blikk-for-kvalitet-briller

Og sist, men ikke minst – her kommer et par enkle tips til vedlikehold av brillene dine:

1. Ikke puss med papir.
2. Bruk klut egnet til brilleglass.
3. Bruk vann eller brillespray, ikke sterk såpe som Zalo og lignende, da det ødelegger overflaten.

Mari og Morten trives godt med å drive spesialbutikk i Skien Sentrum, og ønsker nye og gamle kunder velkommen innom!