Bringer nordisk design til Skien

Maren Kastet og Christine Myhra Kihle har alltid drømt om å starte noe eget. De to jentene ble kjent på videregående hvor de gikk tegning, form og farge. Så flyttet de til hver sin kant av landet. Maren jobbet for Bolia på Vestlandet, mens Christine jobbet hos Norway Designs i Trondheim. Høsten 2014 bestemte de seg for å åpne butikk sammen, og i vår kunne de endelig feire åpningen av sin egen interiørbutikk i hjertet av Skien sentrum.


skien-by-bringer-nordisk-design-til-skien-butikk

Jentene har jobbet hardt for å realisere drømmen. Det å starte opp egen forretning krever mye engasjement, vilje, penger og tid, men det mener jentene det er verdt. De deltok på etablererkurset som ble arrangert av bla. Skien Gårdeierforening. Her plukket de opp mange nyttige tips. Spesielt det økonomiske fikk fokus.

skien-by-bringer-nordisk-design-til-skien

Navnet Nord
Interiørbutikken har fokus på nordisk og skandinavisk design, så det var naturlig å hente inspirasjon derfra da gründerduoen skulle navngi butikken. Etter å ha lekt seg med ord på både norsk og engelsk landet de til slutt på navnet NORD.

skien-by-bringer-nordisk-design-til-skien-diverse
skien-by-bringer-nordisk-design-til-skien-gammel-stol

Hos NORD har de en fin miks av brukt og nytt. De har tatt inn produkter fra Danske og Svenske produsenter, og er opptatt av å føre merker som ikke andre i Skien sentrum har. Sentrum skal utfylle hverandre, mener de. De fører merkene: House of Rym, Klippan, Superliving, House Doctor, Lucie Kaas og I love my type. Jentene har også vært rundt i Norge på jakt etter bruktfunn som har blitt forvandlet til skatter de selger i butikken.

skien-by-bringer-nordisk-design-til-skien-kopper

Maren og Christine mener de har verdens koseligste kunder. De har fått mye skyt og hyggelige tilbakemeldinger etter åpningen. Det er ingen tvil om at en interiørbutikk som NORD har vært savnet i sentrum. Varene har forsvunnet fort fra hyllene. Men fortvil ikke, nye varer kommer stadig inn!

skien-by-bringer-nordisk-design-til-skien-elefant