Butikken som skaffer alt

Lietorvet har gjennomgått en stor oppgradering den siste tiden og flere butikker har fått nye flotte lokaler. Torsdag 23. august var det Meny Lietorvet sin tur til å vise frem sitt nye flaggskip.

Åpningsfest
Med ballonger og kake var det duket for åpningsfest hos Meny Lietorvet, og for en åpning det ble. Det var mange skuelystne som hadde møtt opp for å få med seg den høytidelige åpningen hvor ordfører, Hedda Foss Five, klippet snoren og gratulerte på vegne av Skien Kommune.

Mannen som skal styre skuta på MENY Lietorvet er Jørn Helgerud. Han er svært glad for at byggeperioden nå er over og at kundene igjen kan strømme inn i butikken for å handle. “Dette har vært en svært vellykket åpning, og noe vi har ventet lenge på”, sier kjøpmann Jørn Helgerud.

Byggeprosess
Meny Lietorvet har gjennomgått en stor oppgradering, hvor arbeidene begynte 6. juli. Med åpning allerede 23. august har det vært et tidspress på alle involverte parter. Alt fra gulv til tak har blitt fornyet, og lokalet i seg selv har også blitt større. Den nye matforretningen er nå på 1.800 kvadrat, noe som er 200 kvadrat større enn dagens lokaler.

Flatene har ikke bare blitt fylt med hyller. Det er lagt fokus på at kjøpsopplevelsen skal være optimal, og derfor oppleves butikken som romslig.

Spennende spesialiteter
Jørn forteller at nye MENY Lietorvet har noen særegne spesialiteter de er ekstra stolte av.

“I butikken kommer vi til å modne kjøttet for deg”, sier Jørn energisk før han fortsetter: “Vi kjøper inn oksekam fra Angusoksen som har en helt fantastisk kvalitet, og den kommer vi til å mørne i butikken i egne skap. Det gir kjøttet en helt overlegen marmorering som er viktig for smaken.

Oksekam er forøvrig bare én del av dyret du kan kjøpe. Det er selvsagt bare å spørre de dyktige ansatte i kjøttdisken om andre deler dersom det er ønskelig.

Eget lagringsskap for ost
Det er ikke bare kjøtt MENY Lietorvet modner for deg. De har også modningsskap for ost. “I butikken kan vi nå lagre osten for deg hver dag helt frem til den er ferdig, men du får selvsagt smake underveis i prosessen”, sier Jørn med et glimt i øyet.

Lagringsskapet kan sees på utsiden av butikken når man går forbi mingleområdet på Lietorvet mellom MENY og Floriss. Her er det Edamer, Parmesan og mange andre spennende varianter. Alle ostene har en egen informasjonsplakett som forteller mer om de ulike typene ost som lagres.

“Noen oster er klare allerede denne julen, men vi har også noen som ikke er ferdig modnet før i 2020,” sier Jørn Helgerud.

Fokus på service
Jørn har et sterkt fokus på at kundene som handler hos MENY Lietorvet skal få den hjelpen de måtte trenge til å finne frem til varer i butikken, produktinformasjon eller hjelpe til med å skaffe produkter som ikke står i hyllene.

“På MENY Lietorvet skaffer vi alt, og vi prøver å aldri si nei. Vil du for eksempel ha ordentlig solmodnet oliven så har vi det. Vi har oliven i alle slag. Vi har også ufiltrert olivenolje hvis du ønsker det. Litt opp i pris må du, men smaken er bare helt fantastisk.”

Og Jørn presiserer: “Er det produkter du måtte ønske, men som vi ikke har i hyllene? Klart vi skaffer det! Alltid!”

Eget bakeri
MENY Lietorvet har også en egen baker. “Han baker boller i steinovn, noe som gir en helt særegen smak,” forteller Jørn. I tillegg til boller baker de også T-Brix og rundstykker fra bunnen av i butikken.

Det vil derfor dufte nystekt bakst hver dag når du kommer inn på Lietorvet. Klarer du å gå forbi uten å la deg friste?

Havets delikatesser
MENY Lietorvet har også en stor og flott fiskedisk. Her er det fersk fisk i alle størrelser og fasonger hver dag. “Vi vil selvsagt gjøre alt for deg. Og trenger du fiskekraft? Selvfølgelig. Vi koker den og lager den ferdig for deg i butikken,” forteller Jørn entusiastisk før han fortsetter: “Da kan du lage nydelig fiskesuppe hjemme, og du får selvsagt vår oppskrift på suppa dersom det skulle være behov for det.”

Det er ikke bare fersk fisk du kan la deg friste av. MENY Lietorvet har til enhver tid levende hummer i et eget basseng i butikken. På den måten sikrer det deg som kunde at råvaren er så fersk som den kan få blitt.

Ferskvare
Ferskvareavdelingen har gjenoppstått i en fantastisk drakt med splitter nye Italienske frysedisker for på best mulig måte vise frem det rike ferskvareutvalget i butikken.

Ferskvaresjef Morten Dahle er meget fornøyd med hvordan hans avdeling fremstår etter ombyggingen. “De nye diskene gjør varene synligere for deg som kunde, samt at hele området skiller seg ut fra øvrige butikker,” sier han.

Velkommen
Har du enda ikke besøkt den nye butikken til MENY Lietorvet bør du absolutt avlegge den et besøk. Det skal godt gjøres å komme ut uten en liten godbit i posen.