Byens viktigste og råeste prosjekt?

Det vil gå minst 50 år til neste gang en slik mulighet foreligger, kanskje aldri. Vi snakker om å revitalisere et helt nytt kvartal midt i sentrum. Vi snakker om et nytt bibliotek, et nytt opplevelsessenter, et Ibsensenter og byens kanskje beste, nye møteplass. Bibliotekkvartalet vil inneholde alt dette, bare politikerne og Skiens befolkning tør og vil legge det her.

– Vi mener vi kan skilte med den aller beste plasseringen for et nytt bibliotek og opplevelsessenter i Skien. Bibliotekkvartalet ligger midt i indrefileten av sentrum, med dette kan vi skape en fantastisk ny møteplass, forklarer en av investorene, Per Stian Dahle fra Grenland Invest. Med seg har han Petter Øygarden fra Bratsberg Gruppen. – Nå må vi smi mens jernet er varmt. Folk i Skien vil ha et mer aktivt sentrum, hva er vel da bedre enn å legge nytt bibliotek midt i byen? Vi håper folk vil heie frem dette prosjektet, det kan gå mange tiår før en slik mulighet byr seg igjen, sier Øygarden

Petter Øygarden fra Bratsberg Gruppen og Per Stian Dahle fra Grenland Invest.

Sammen med nye eiere av Arkaden, nye eiere av Eek gården og kommunens egne utviklingsplaner, vil dette prosjektet kunne samle sentrum på en utrolig flott måte, handelstorget vil jo få en «ny vår»sier parhestene. – Vi tror synergieffekten blir enorm. Et bibliotek og informasjonssenter vil være attraktivt for alle aldersgrupper, her vil det bli kulturelle aktiviteter og et positivt sted å være når du er i byen, sier Øygarden med overbevisning.

Ideen bak utformingen av kvartalet er å forene gammelt og bevaringsverdig, med nytt og moderne. – Vi ønsker å forskjønne og beholde flere av de fine gamle fasadene, samtidig vil vi bygge deler av kvartalet i en moderne stil med glass og miljøvennlige løsninger, det kommer til å få et veldig spennede uttrykk sier, Dahle.

Folk i Skien vil ha et mer aktivt sentrum, hva er vel da bedre enn å legge nytt bibliotek midt i byen?

Meierikvartalet ligger strategisk midt i Skiens historiske sentrum. – Med de kravene som kommunen stiller til et nytt moderne bibliotek vil en plassering her være optimal, sier Per Stian Dahle. I disse planene har vi god plass til alt kommunen ønsker seg. Det blir informasjonssenter, turistkontor og et Ibsensenter. Det blir også plass til litt handel, og ikke minst hyggelige spisesteder og fine uterom, fortsetter Dahle.

– Bibliotekkvartalet blir et fantastisk flerbruksbygg som vil være tilgjengelig for alle og som enkelt vil kunne tilpasses både behov og forskjellige trender som oppstår over tid. – Vi drømmer virkelig om å kunne skape en unik møteplass for hele befolkningen, avslutter Øygarden. Nå gjelder det for gjengen bak Bibliotekkvartalet å bruke tiden frem til avgjørelsen godt.

Vi la biblioteket midt i byen. Det har skapt masse liv og langt flere som bruker byen. Med biblioteket har sentrum blitt en ennå mer positiv arena å oppholde seg.

Trude Ørpetvedt, daglig leder, Tromsø Sentrum AS

Sentrum og Bibliotekkvartalet er det eneste riktige alternativet for et nytt bibliotek, det vil samle sentrum på en helt unik måte. Dette heier vi på.

Per Forsberg, leder Skien Historielag

Biblioteket brukes mye av oss unge. Med bibliotek midt i sentrum vil vi unge bruke byen mer også.

Jente 18 år

En ny og spennende tanke med bibliotek midt i byen, det heier jeg på. Dette forslaget vil få flere folk i alle aldre tilbake til byen.

Kvinne 73 år

Vi ønsket et levende og vitalt sentrum. Med bibliotek midt i byen vil vi få en fantastisk møteplass for alle byens innbyggere og sentrum vil øke sin attraktivitet. Vi var ikke i tvil om at dette var den perfekte beliggenhet.

Leder Bodø sentrum