Dyreliv i byen!

Det er et variert og godt utvalg butikker i Skien sentrum, og ikke bare for oss på to bein. Vi tok en kort tur innom den relativt nystartede dyrebutikken på Arkaden.

petboxzoo1

Blant store mengder dyremat, leker & utstyr til kjæledyr i alle varianter møter vi Didrik Gunnestad, som er daglig leder og eier av Petbox Zoo i 1. etasje. Petbox Zoo er en nisjebutikk, og Didrik er godt fornøyd med å ha sitt eget konsept. Butikken er allerede stor og innholdsrik, men Didrik kan fortelle at de holder på å bygge et eget dyrerom i lokalene, med plass til fugler, kaniner, hamstre og tarantellaer, for å nevne noe. Vi får hilse på to fjærkledde sjarmører som går under navnene Smitt & Smule, og etter en kort bli-kjent periode blir de med på å posere for fotografen.

petboxzoo2
petboxzoo3

Halve moroa med dyrebutikk er jo å kikke på dyr, så vi blir ekstra fornøyde da Didrik nevner at han har noen små individer på bakrommet også. Det er snegler. Og de er forsåvidt små, men i snegleskala er de langt fra beskjedne i størrelse, dette er nemlig afrikanske kjempesnegler! Ved første øyekast ser det ikke ut som det er noe der, de ligger og slapper av godt gjemt blant noe jord i akvariet. Men, etter å ha blitt løftet opp og kost med (!) titter de frem i all sin prakt. Og de er som tatt rett ut av en Disney-film, med store øyne og følehorn, og et sneglehus det står respekt av.

petboxzoo6

petboxzoo4
petboxzoo5
Sneglene «Tina & Bettina» poserer for kamera.

Vi gleder oss til dyrerommet er ferdig på PetBox Zoo, og syns det er flott med en dyrebutikk i sentrum!