Eeks Gård blir ny

Datakomponert bilde av fremtidige Eeks Gård i Skien
Eeks Gård, midt på torget i Skien, totalrenoveres til å bli et av Skiens mest moderne kontorbygg.
Eeks Gård, midt på torget i Skien, står foran sitt livs make-over. Den snart 130 år gamle bygården skal totalrenoveres og innen utgangen av året vil den gamle sentrumsgården forvandles til et av Skiens mest moderne kontorbygg.

Bastionen på torget har, fra sitt byggeår tilbake i 1888, huset mange næringsdrivende. Opprinnelig het bygget Melgaards Gaarden, men etter at familien Eek kjøpte gården i 1900 har den hatt navnet Eeks Gård. Sist gården ble totalrenovert var i 1959, og det er derfor et omfattende arbeid R8 Property, med Emil Eriksrød i spissen nå har startet.

200 innom daglig.

Gårdens vestvendte og svært sentrale plassering midt på torget, gir bygget fantastiske muligheter til å huse både kontorer, butikker og spisesteder. – Vår investering i Eeks Gård er en del av en strategi mellom flere gårdeiere på torget, forteller Eriksrød.

-Hele første etasje er tiltenkt butikker og spisesteder med servering inne og ute på torget, fortsetter Emil. De resterende etasjene er allerede utleid til NAV Skien, som flytter de få meterne fra Landmannstorget. Det betyr 100 arbeidsplasser med totalt 100 besøkende daglig når bygget står innflytningsklart i desember i år. Samtlige av dagens leietakere har flyttet inn tvers over torget i Arkaden.

Bilde av styreleder i R8 Group AS, Emil Eriksrød
Emil Eriksrød, Styreleder i R8 Group As

Følelsen av å jobbe midt i byen

Ny, moderne fasade med nytt inngangsparti og glassheis fra 1 til 5 etasje, vil skape rammen   for den totalrenoverte bygården. – Vi ønsker et moderne bygg som gir alle med kontorplass opplevelsen av å virkelig jobbe midt i byen, fortsetter Emil. –  Bygget får derfor nye, store vindusflater som vil slippe inn mye lys og gi godt utsyn over byen.

Aktivitetsbasert kontorlandskap til NAV

De nye arbeidsplassene til NAV Skien bygger på prinsippet om aktivitetsbaserte arbeidsplasser (ABW). Det betyr at kontorlandskapet blir inndelt i soner der de ansatte velger sone etter arbeidsoppgave. Egne stillerom og større prosjektkontor kombinert med faste plasser i åpent landskap, skal bidra til optimale arbeidsforhold tilpasset den enkeltes   arbeidshverdag. – NAV Fredrikstad har valgt å bygge sine kontor utfra denne modellen, og kan vise til gode erfaringer, forteller Emil Eriksrød.

Torget som trekkplaster

På bakkeplan, ut mot torget, ønsker de nye eierne butikker og spennende konsepter knyttet til servering.  – Sammen med de andre gårdeierne og næringsdriverne i Skien sentrum vil vi fortsette å legge til rette for flere aktiviteter på torget. Attraktive områder på bakkeplan for uteservering blir derfor viktig, påpeker Eriksrød og fortsetter. – Torget har det siste året vært senter for flere store happenings som VM Torget, Rosa sløyfe-løpet og Skagerakløpet. Her ser vi et stort potensial som vil gi økt besøk til både butikker og spisesteder, smiler Eriksrød.

Bygget vil være innflytningsklart for de 100 NAV ansatte innen desember i år. Først i mars 2020 vil bygården i sin helhet stå klar for butikker og spisesteder. – Frem mot åpningen vil vi kle hele byggets front mot torget med en duk av den planlagte fasaden, avslutter Emil Eriksrød.