Eiendomsmegler1 – Unike boliger i historisk bydel

Snipetorplia er et boligprosjekt som har fått mye oppmerksomhet de to siste årene. I høst ble de 16 leilighetene lagt ut for salg.

– Dette er en unik mulighet til å skaffe seg en sentrumsnær bolig i et av byens mest attraktive boligstrøk. Med leilighet i Snipetorplia bor du moderne og komfortabelt i et sjarmerende historisk miljø. Det er ikke ofte det dukker opp sånne muligheter, så dette er en «once in a lifetime», forteller megler og fagansvarlig i Eiendomsmegler1 Stein Nordberg. Han håper å selge tilstrekkelig antall boliger før jul, og satser på å sette spaden i jorda en gang på nyåret. – Byggetiden er beregnet til ca. 20 mnd, med ferdigstillelse forhåpentligvis i løpet av 2019, forteller han.

Utsikt mot byen.
Stein Nordberg i Eiendomsmegler1.

Snipetorp var i gamle dager en av innfartsveiene til Skien. Bydelen er Skiens eldste, og overlevde bybrannene i 1854 og 1886. Mange av husene er derfor fredet eller bevaringsverdige. – De gamle husene krever mye vedlikehold, og det er strenge krav til hva huseierne kan gjøre med boligene sine. Derfor har Snipetorp i stor grad vært forbeholdt entusiaster, forteller Nordberg. I Snipetorplia kan du derimot flytte rett inn ettersom boligene krever svært lite vedlikehold. Noe som også gir forutsigbarhet med tanke på utgifter og kostnader. Skal vi tro Nordberg er likevel det aller beste med Snipetorplia den sentrale beliggenheten og nærheten til sentrum. – Tar du trappa i Høyerhagen, går du til rådhuset på 3 minutter, forteller en entusiastisk Nordberg. – Hvis du skal komme enda raskere til byen, må du i så fall ta elsykkelen som du får med når du kjøper boligen, smiler han lurt.

Snipetorplia består av i alt syv hus i to rader. Husene ligger terrassert og vestvendt som sikrer deg sol og en fantastisk utsikt over byen. – Hvert hus inneholder to eller tre leiligheter. Leilighetene i 1. etasje har terrasse og en liten hage, mens leilighetene i 2. og 3. etasje har balkong eller takterrasse. Grunnflaten er på 70-90m2. To av leilighetene er også utstyrt med en 30m2 hybel som kan leies ut, forteller Nordberg. I tillegg er det parkeringskjeller med heis til de forskjellige etasjene og direkte utgang til et koselig parkområde.

Store vindusflater.

Det er arkitektkontoret Børve og Borchsenius som har tegnet de syv husene, og selskapet var veldig bevisst på identiteten til området da prosjektet startet opp. – Arkitektur skal være samtidsarkitektur og gjenspeile vår tid. Samtidig vil miljø og omgivelser være førende. Enkle hovedformer på byggene med en enkel materialbruk, men presis og god utførelse, vil underordne seg detaljrikdommen til Snipetorpbebyggelsen og ikke konkurrerer med den, skriver arkitekt Dag Haraldsen på nettsiden snipetorplia.no.

Prosjektleder Svein Ellingsen i Bane Nor Eiendom, som eier tomta og er ansvarlig for prosjektet, er også glad for at Snipetorplia nå realiseres.
– Det har vært spennende og utfordrende, men sammen med Børve og Borchsenius, kommunen og BetonmastHæhre har vi landet et prosjekt som vil løfte det flotte området ytterligere. I Snipetorplia møtes tradisjon og det moderne, og jeg gleder meg stort til det står ferdig, avslutter han.