En grønn jul

Det startet med to bankende miljøhjerter. Nå ønsker Ragnhild og Anne Katrine velkommen til Unwrapped – en løsvektbutikk med grønt utvalg. Bli med og gjør en forskjell ved å handle emballasjefritt og bærekraftig i sentrum.

I november åpnet Unwrapped dørene i sentrum. Konseptet er tuftet på bærekraft, og et ønske om å gjøre det lettere for folk å ta miljøvennlige
valg i hverdagen. Her kan du handle tørrvarer i løsvekt, som mel, pasta, bønner og linser. Det blir også sesongbaserte, lokale råvarer fra gårder i Telemark. I hyllene finnes også husholdningsartikler, velværeprodukter og hudpleie. «Utvalget er et grønnere alternativ til det du finner i dagligvarebutikker, forteller Ragnhild Galaasen Storbæk.

Sammen med Anne Katrine Lindgreen Anundsen har hun fulgt sitt brennende miljøhjerte, og realisert drømmen om å gjøre en forskjell i Grenland. «Å velge miljøvennlige alternativer er ikke alltid like enkelt. Det er en jungel av alternativer der ute. Hos Unwrapped har vi tatt valgene for deg og du kan handle med god samvittighet»,forklarer Anne Katrine.

Grønnere Grenland
Med butikkonseptet Unwrapped vil jentene gjøre Grenland litt grønnere – også til jul. Målet er å skape et kollektivt engasjement som gir et vennlig dytt i riktig retning. «Vi håper å bidra til en holdningsendring som tufter på at alle monner drar. Alle har mulighet til å gjøre en liten forskjell», sier Ragnhild.

Jentene oppmuntrer til å minimere avfallsmengden ved å kjøpe kun det du trenger – fortrinnsvis i løsvekt. Du kan kjøpe gjenbrukbare beholdere av glass eller metall i butikken, eller ta med din egen emballasje. «Ta med den brukte rømmeboksen din eller syltetøyglasset ditt og fyll det med gode råvarer», oppfordrer Anne Katrine.

Det er herlig å kunne gå sammen med Grenland mot en grønnere hverdag!

Ragnhild G. Storbæk, Gründer

Bankende miljøhjerter
Som tidligere ansatt i Renovasjon Grenland, har Ragnhild fått erfare hvor mye unødvendig emballasje vi omgir oss med. Bare i Norge tar vi med
oss 930 millioner plastposer fra dagligvarebutikker hvert år. Hver og en av oss kaster 411 kilo husholdningsavfall årlig.

Ragnhild innså hvor stort behovet for endring faktisk er, og Zero wastekonseptet ble født. Da hun møtte Anne Katrine i 2019, som er dreven i
butikkfaget og har bakgrunn som visual merchandiser fra motebransjen, var det på tide å ta steget. «Det var ikke tvil om at jeg hadde lyst til å være med på dette. Jeg ser på det som en viktig og nødvendig ting å gjøre», sier Anne Katrine om sitt grønne skifte.

Grønn jul
Mange Skiensfolk har et kjært forhold til de historiske lokalene i Henrik Ibsens gate 10, og i god gjenbruksånd har jentene beholdt mye av det opprinnelige uttrykket. «Vi har tatt vare på strukturen i veggene og buene i taket. Samtidig har vi tilført en dose minimalisme. Paletten går i dempet pastell kombinert med hvitt og fliser», forklarer Anne Katrine.

Gründerne ønsker å gjøre julens handleturer til en behagelig opplevelse for kundene. På veggene henger dispensere fylt med tørrvarer. Her finnes også en fresh spaavdeling der du kan handle velværeprodukter med god samvittighet. Høytids-stemning blir det definitivt – og i tillegg blir den grønn.