En helg i kjærlighetens navn!

Den andre søndagen i februar feirer vi morsdag i Norge. I år faller morsdagen sammen med Valentines Day 14. februar, så alt ligger til rette for en helg med feiring av de vi er glad i. Det fine med slike tradisjoner, nye som gamle, er at det er opp til deg selv om man vil markere dagen eller ikke, og hva du skal legge i det av gaver og oppmerksomhet. Vi tok en prat med noen av de som hadde tatt turen til Skien sentrum før helga, for å se om vi kunne få med oss noen tips til feiring av morsdagen.

skienby_morsdag
Rikke Tofsland & Ototto er ute og går tur i byen, og vi lurer på hva de tenker er den ultimate morsdagsgaven.

Mamma ønsker seg hjelp til å sette opp et drivhus, det hadde vært en fin gave. Men det må vente til det blir litt mildere og våren er her. Hun er veldig glad i blomster, så det setter hun alltid pris på å få.

Rikke forteller at på morsdagen blir det garantert en klem, og at de finner på noe hyggelig sammen. Ototto, som for øvrig er en japansk spisshund, ivrer etter å fortsette turen, men poserer for et bilde for anledningen før de går videre.

skienby_morsdag02

Vi treffer på Ulla-Britt Larsson og Rolf Rindal, som akkurat kommer fra et møte med revidering av regnskap på agendaen. Hvordan feirer dere morsdagen? Ulla-Britt setter pris på en liten blomsterbukett. Der i huset feires det alltid morsdag, med barn og banebarn på besøk,og kaffe og kaker. Hun har 3 barn, 2 bonusbarn og 10 barnebarn.

Det er veldig koselig med kort og gaver som barnebarna har laget selv, sier hun.

Rolf er enig i at blomster er en fin oppmerksomhet på både morsdag og farsdag, og så er det godt med bløtkake.

skienby_morsdag03

Jarle Halvorsen og hunden Noah er også ute på tur i byen denne formiddagen. Han er fra Skien, jobber i Nordsjøen og har store barn og barnebarn. Han er en engasjert Skiensmann som bruker byen så ofte han kan. Han skryter av den nyåpnede restauranten La Perla, og det kan være et flott gavetips til mor – en bedre middag ute er alltid populært.

Mor fortjener frokost på senga på morsdagen, sammen med roser og kanskje en hjertesjokolade.

Han slår et slag for moderate morsdagsgaver og heller vise at man setter pris på mor med opplevelser.

skienby_morsdag06

skienby_morsdag04
skienby_morsdag05

Mette Fjerbo Heines med Markus (5 måneder), og Ingrid Ohna med Torjus (5 måneder) er ute og triller i byen. De er relativt ferske Skiensborgere – de er innflyttere med hver sin mann fra Skien, og møttes via barselgruppe. De har ikke tenkt så mye på morsdagen til helga, men Mette har ihvertfall lagt ut noen hint til mannen med reklamer og magasiner med morsdagsgaver liggende fremme. Så gjenstår det å se om det har nådd frem! Det er hennes første morsdag, så litt spesielt er det. Den ultimate morsdagsgaven for henne finnes i interiørverden.

Jeg ønsker meg ting fra NORD eller Palma, der er det så mye fint. Ellers er Kähler fra Tilbords høyt oppe på ønskelista.

Ingrid kunne tenke seg skjerf fra m:. Hun har allerede et godt minne fra en bursdagsgave hun har fått tidligere, som fint kan være en kjempefin morsdagsgave.

Jeg ble tatt med ut på lunsj av mannen min, og så dro vi og spilte tennis sammen. Det var en veldig fin dag, og en gave jeg satt veldig stor pris på.

Begge jentene er enige om at egentlig er den beste gaven opplevelser man kan dele sammen. Ingrid har bodd i USA og morsdag feires på en annen dato der – så hun har vært så heldig å blitt feiret 2 ganger i året med kort og ting eldstejenta har laget. Mette kan også fortelle at hun har en mann som er veldig flink til å huske på sin egen mor på morsdagen. De to søte småtassene i barnevognene ser i hvert fall ut til å ta morsdagsforberedelsene med knusende ro, men byr på søte uttrykk og smil, som jo er noe av det fineste en mor kan få.

I butikkene i Skien er det mange fine gaver, både store og små. Her har vi funnet frem noen fine ting om du er på jakt etter inspirasjon. Klikk her!

skienby_morsdag10
skienby_morsdag15
skienby_morsdag16
skienby_morsdag25