En perle øverst i Skien by

I helgen blir det skikkelig gatefest på Lie. Bydelshuset og gatefesten fyller 5 år og inviterer like godt hele Skien til feiring. Festen er gratis og holder på fra kl. 11:00 til 15:00. Kom da vel!

Vi møter tre entusiastiske festarrangører i det vi går inn dørene til Bydelshuset, Per-Anders, May-Linn og Erik, alle ansatt på bydelshuset. –Vi gleder oss veldig til lørdag, sier fagansvarlig May Linn Heggertveit. Vi stenger av Cappelens gate på utsiden og rigger til med scene og masse spennende boder. –Vi skal lage en eksotisk opplevelse, med lyd og lukter, smiler May Linn.

Per-Anders Gundersen, er ”Gatesjef” på Bydelshuset, han har et tettpakket program for dagen. –Vi har fokus på positiv integrering så her blir boder med spennende eksotisk mat og det blir internasjonal musikk fra scenen, tror faktisk vi har 14 underholdningsbidrag i løpet av dagen sier, Gundersen stolt. –Vi får håpe teknikken holder tilføyer Erik og blunker lurt, han har nemlig det tekniske ansvaret denne dagen.

Leif Winter
Guttorm Guttormsen

Gatefesten får også besøk at to velkjente, lokale musikere, Leif Winter og Guttorm Guttormsen, de har laget et eget innslag som handler om god integrering. – Dette blir en flott feiring av byens Mangfold, sier Gatesjefen som håper folk i byen strømmer til Lie.

Bydelshuset har god grunn til å feire, ikke bare fordi de fyller år, men også for alt det positive arbeidet og tiltakene som skapes. Hver dag fra klokken 09 til kl. 18:00 er kafeen åpen. Her serveres det hjemmelaget mat av topp kvalitet for en rimelig penge, og alle som vil kan komme. I tillegg finnes det flere aktivitetsgrupper både på dag- og kveldstid. –Vi har bl.a. snekkergruppe, maleklubb, bridgeklubb, porselensmaling, håndarbeidsgrupper, brettspill og leksehjelp forteller May Linn, bydelshuset er en sosial møteplass for folk i Skien, sier faglederen.

Det er ingen tvil om at integrering er en sentral oppgave for Bydelshuset. –Vi jobber med flyktninger, eldre, barn og unge og andre som trenger et sosialt nettverk forklarer Erik, han trekker frem et prosjekt ”Kulturvenn” –Dette er et samarbeid med Redd Barna hvor vi spør: Skal du på kino eller Kafe i kveld, har du plass til å ta med deg en til? -Det betyr så mye for mange og få slike kontakter og opplevelser, smiler Erik.

For å ivareta alle oppgavene samarbeider Bydelshuset tett med frivillige, både enkeltpersoner og organisasjoner. –Heldigvis har det gått greit å få folk til å bidra, de henvender seg faktisk hit fordi de vil hjelpe, forteller Erik, som tilføyer; -Hos oss er det lav dørterskel og høyt under taket.

Det blir heller ikke stille rundt Bydelshuset til høsten, programmet er stappfullt av gode aktiviteter. –Vi er skikkelig stolte av tilbudet vårt sier May Linn, her bør det være noe for enhver smak. Erik og Per-Anders kommer med eksempler på løpende bånd; -Det blir 2 kvelder med Stand Up Grenland, 2 kvelder med ”Magic The Gathering” kortspill og andre brettspill, en uke i oktober gjøres til en Verdens uke, hvor mat, kultur og sang fra forskjellige land blir presentert, og ikke minst blir det en konsert med hyllest til Elton John, dette er selvsagt på toppen av alt det faste påpeker trioen før vi takker for besøket. Det stemmer som vi sa først; En liten perle helt nord i byen.

Nedenfor kan du se hvordan gatefesten på Lie utartet seg i 2016 🙂