En velkledd 99-åring

«Butikken har alltid bestått av kvalitet og kjente merkevarer, og vi har aldri gått på kompromi der», sier Skau. Med herreklær fra a til å, innert til ytterst, burde det ikke være vanskelig å finne noe til vinteren og festsesongen.

99 år i klesbrasjen setter ingen stopper for Skau. Kjent for sin kvalitet og gode merkevarer går den tradisjonsrike butikken snart inn i sitt hundrede år som klesbutikk i Skien.

Som en av Skiens eldste klesbutikker, en familiebedrift fra start og nå ledet an av tredje generasjons Skau, er butikken klar for å gi deg den gode julehandelen. Med 36 år i bransjen vet Erik Skau hva som vil være populært under juletreet, og hva man kan ha på seg til sesongens festligheter.

Til sesongens festligheter
«I butikken har vi et stort utvalg av dresser. Og nå som festlighetene kommer på løpende bånd og det er lov å gå i selskaper igjen, tror jeg veldig mange har lyst til å pynte seg litt. Nå har gutta så mange turbukser i forskjellige farger i skapet, at nå tror jeg de har lyst på noe annet».

«I julas festligheter er det ofte en pen mørk dress som går igjen, men når herrene skal ut i selskap eller på byen er også en avslappet blazer i ull- og bomullsblanding fint til en jeans. Det er gutta glad å gå i,» sier Skau. «Med blazeren på, er det flott med en skjorte og genser inni, toppet med sko og belte som matcher. Med et slips rundt halsen blir antrekket enda mer pyntet, kjempefint!».

Dress til alle anledninger
Det gode utvalget av dresser i butikken gjør shoppingen enkelt både til konfirmasjon, brylluper og andre arrangementer. Nå for tiden går det mest i blå dresser, og de tre mest solgte dressfargene de har er marineblå, sort og new blue som alle er veldig lekre og anvendelige hele året.

For han og henne
I tidligere dager var Skau en ren herrebutikk, men har i de siste 15 årene gjort stor suksess med dameklær også. Til damene har Skau et stort assortement av pene fritidsklær og han anbefaller fine gensere i god og myk ull til vinteren, som tips til både antrekk og julegaver.

Populære bukser og nyheter
«Butikken leverer også mye bukser og det er den største artikkelen både for dame og herre hos oss», forteller Skau. «Nå er cord virkelig på moten igjen og til de litt yngre gutta er en jeansmodell i cord veldig populært, da blir buksa tøffere og smalere. Og til disse buksene passer det perfekt med en myk bommulsskjorte i lett flanell, sammen med det plagget jeg liker best, en cardigan i ull med knapper», forklarer han. Utvalget av bukser er stort og der vil man finne noe for enhver smak.

En av vinterens nyheter er en kjent klassikker for de som var unge på 80-tallet, nemlig jakker og vester fra Millet. Hos Skau har de et stort utvalg for både dame og herre, og med årets spesielle jubileumskolleksjon fra Millet kan man varme seg med ypperste fransk kvalitet av gensere, vester og jakker på kalde vinterdager.

En av de første i Norge
Hos Skau selges også alt av tilbehør man måtte trenge, og i butikken finner du blant annet merkene Lacoste, Brax, Ane Mone, Lyle & Scott, Frislid, Dovre, Giovani og skjortemerket Olymp. Erik Skau trekker også frem det amerikanske klesmerket Gant som som de var en av de første i Norge til a ta inn.

Med fine gavebord dekket med klær og tilbehør til julens festligheter, er julens antrekk klart fra Skau.