Fra Gylne tider til Gyllenlakk

Gyllenlakk, før du din glans har tapt, da er jeg det hvorav alt er skapt; ja, før du mister din krones gull, da er jeg muld.

Tekst: Kristin Tiller Flatland
Foto: Gyllenlakk

Slik starter diktet ”Til min Gyldenlakk” skrevet av Henrik Wergeland, og slik starter også historien bak navnet til Gyllenlakk i Skistredet. Damene som driver butikken var tidligere eiere av butikken Gylne Tider, og ønsket å videreføre det ”gylne”. Dette, sammen med fascinasjonen for det vakre diktet til Wergeland, ble til navnet Gyllenlakk.

Vi tok turen innom denne fargerike butikken, og møtte de to barndomsvenninnene Anne og Kerstin, som har drevet butikk sammen siden 1991. Begge har stor interesse for tegning, søm og design, og gjennom butikken får de utspill for sine kreative sider. Det beste med å drive butikk er alle de gode opplevelsene man får fra innkjøp til klærne ender opp hos fornøyde kunder.

Damene har valgt å gi klesmerket Masai litt ekstra plass i butikken. Så godt liker de disse klærne at de har viet halve butikken til klesmerket. Det gjør antagelig Gyllenlakk til den butikken med størst utvalg av Masai-klær i hele Sør-Norge.

Se for deg Masai-folket, høye og grasiøse, der de går over savannene. Det er akkurat den følelsen disse klærne gir deg. Klærne er laget slik at de passer for alle kroppsfasonger og de fremhever det beste ved enhver. I tillegg er de tidløse og kan fint tas frem år etter år.

Anne og Kerstin har fått med seg Anne Cathe på fast basis i butikken. De 3 spreke damene er selv ivrige fotografer og tar mange antrekksbilder. Skien By har vært så heldige å få rote litt i arkivet:

skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-1
skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-2
skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-3
skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-4
skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-5
skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-6
skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-7
skien-by-fra-gylne-tider-til-gyllenlakk-8