FRA ISLAND til isbar

Erla Kristin Hansen og mannen Halldór vinket farvel til Island i fjor. Med på flyttelasset til Skien var drømmen om å starte et helt nytt konsept i byen. Noe folk aldri hadde smakt maken til før.

I juni åpnet Erla Kristin Hansen og mannen Halldór dørene til Candis Isbar i sentrum. Her tilbyr de fersk, hjemmelaget is etter egen (og
selvsagt hemmelig) oppskrift. Den ble til etter mange måneder med iherdig forskning, prøving og feiling. «Det unike er at vi også lager softisen vår selv. Fløten vi bruker gjør den fyldig og smaksrik», forteller Erla.

I isbaren kan du nyte hjemmelaget kuleis og softis fra den velfylte disken, eller du kan sette sammen din helt egne Candis. «Du velger størrelse, tre typer strø, frukt eller bær, og så blander vi alt sammen», forklarer Erla. Prøv spennende smakskombinasjoner som hockeypulver, melkesjokolade og lakris- og bringebærfugde. Eller hva med jordbær, nutella og nøttekrokan?

Det unike er at vi også lager softisen vår selv.

Erla Kristin Hansen, Driver av Candis

Forelsket i Skien
Veien fra Island til isbar var lang. Planen hadde lenge vært å flytte til Norge, men Erla og Halldór brukte tid på å realisere den. Først forelsket de seg i et hus. Og deretter i byen det lå i. «Vi elsker Skien og ble så imponerte av bedriftene som driver i sentrum. Det inspirerte oss til å lage vårt eget konsept. Målet var å tilby Skiensfolk noe unikt – en opplevelse som ikke var her fra før», forteller Erla.

Paret følte seg så godt tatt imot på sitt nye hjemsted, at de ville gi noe tilbake til byen. Begge likte tanken på at is er noe som forener venner og familie.
Til hverdags og fest. De ville at kundene skulle være 100% sikre på at de fikk fersk is til enhver tid – og gikk i gang med eksperimenteringen. Resten er et lite stykke is-historie der lokale råvarer og ingredienser spiller en viktig rolle.

Ferske iskaker
Sesongens nyhet hos Candis er ferske iskaker som du kan forhåndsbestille på nett eller i butikk. Kakene dekoreres av en konditor og finnes i flere varianter. Iskaken Candis gjør garantert suksess i barnebursdagen, med sjokolade- og vaniljeis, fargerikt strøssel og mini marshmallows. De voksne kan kose seg med After Eight, Baileys, Tiramisu og flere andre uimotståelige smaker. «Iskakene er perfekte til julens mange festligheter», smiler Erla

God stemning året rundt
Erla kan fortelle at byens befolkning har tatt imot iskonspetet med åpne armer. I vinter håper hun at folk fortsetter å besøke dem, for som hun sier: «Is lager god stemning året rundt». Enn så lenge kan du la deg friste på candis.no og @candisnorge på Instagram og Facebook.