Fra topp til tå

“Vi er en candyshop for damer, uten at vi glemmer gutta krutt” sier innehaver Heidi Andresen på DNA og smiler. I den spennende butikken på Arkaden kan du kle deg fra topp til tå – sko, klær, smykker, vesker og skjerf, alt på én plass.

Festsesongen er allerede i gang, så butikken er fylt med festfine plagg. Sort er det mye av i år, men også noe blått, glitter og paljetter, både som detaljer og i hele plagg, om du ønsker å skinne litt ekstra. Rød er også en farge som gjør seg på fest, og er en super farge på tilbehøret.

_DSC6450

I hyllene finner du også et stort utvalg produkter som passer fint under treet i år. Smykker fra norske Farmhouse design, toalettmapper fra Lulu, skjerf fra Beck Søndegaard eller hva med en veske fra Adax by Caroline Berg Eriksen? Mulighetene er mange, og Heidi trekker frem noen gavetips til de som sier de ikke ønsker seg noe også; duftlys og duftpinner fra Voluspa, eller produktserien fra Millefiori Laundry med blant annet vaskemiddel, tøymykner, strykespray og tekstilspray – lukter fantastisk og er en gave litt utenom det vanlige.

_DSC6400
_DSC6417
_DSC6395

Og akkurat dette med å tilby noe unikt, er Heidi opptatt av i hele sortimentet. Kundene hennes er kvalitetsbevisste og freshe i stilen, og ofte på jakt etter noe man ikke får overalt. Skandinavisk design, både på klær, sko og vesker er fremtredende i butikken, og merker som svenske Nude og danske Adax og Beck Søndegaard er alle kundefavoritter. Og nye merker er på vei. Kalvin Klein, med klær til damer som ønsker å være litt rocka og samtidig beholde det feminine snittet, og danske Munthe som også kombinerer rock og råhet med søte detaljer og mønster, samt tekstiler som silke og lin. Motebildet inn mot våren 2016 blir preget av en forsterket 70-tallstrend, både i snitt og farger. Blomster, cognac-farger, toner i brunt, grønt og gult blir fremtredende. Skinn har vært i motebildet en stund, og fremover blir det enda mer semsket skinn bade på klær og sko.

_DSC6454
_DSC6371

I skoavdelingen hos DNA finner du mye maskulint denne sesongen, en tydelig herre-inspirert look men med feminine former. Er du ute etter en tøff og rocka stil styler du disse med tykke strømper, strikkegenser og skinnskjørt.

_DSC6483
_DSC6499

Heidi vil også slå et slag for sko med hæler til oss damene.

Vi kan bli flinkere til å bruke gode sko med hæler ved flere anledninger

– sier hun, og viser oss noen av sine favoritter. Det er nemlig ikke sånn at sko med hæler nødvendigvis er vonde å gå på om du har noen timer foran deg på beina.

_DSC6491

Skoene fra Nude har en hæl med riktig plassering og en god lest, og er en perfekt hverdagssko også til deg som går mye. Akkurat denne varianten har hun inne i både sort og blått, og to bruntoner. Heidi skryter av Nude, som er drevet av en svensk familie, hvor moren er designeren. Skoene er fantastiske å ha på foten, og både designet og skinnkvaliteten er noe hun trekker frem positivt. “Disse skoene kan du fint gå med i 7-8 timer uten problemer”, sier hun – og det passer jo perfekt for dagene fremover med julegaveshopping.

Heidi og resten av DNA-gjengen kan du følge på Instagram: @dnaskien, Snapchat: dnasko og Facebook: Dna Motesko Skien.

_DSC6445
_DSC6434