Fredrik & Pernille tester: Jorda rundt på 80 dager!

I helgen var det premiere på Teater Ibsens Jorda rundt på 80 dager, og stykket spilles onsdag-lørdag frem til 24. oktober. Det var god stemning i de nye lokalene hos Teater Ibsen denne septemberkvelden – det hadde møtt opp mange store & små som gledet seg til å bli med på en reise jorda rundt, på bare 80 dager! Våre to testere, Fredrik & Pernille, syntes teateret var kjempefint, og var veldig spente på teaterstykket. Ryktene sa også at det kanskje dukket opp en elefant i løpet av kvelden!

skienby-jorda-rundt7
skienby-jorda-rundt6

Vi finner plassene våre i salen, og når lysene dempes blir vi umiddelbart tatt med til England, hvor det hele starter. Vi blir kjent med hovedpersonen, en underlig forretningsmann ved navn Phileas Fogg. Han mener at alt er mulig! Og hans nyansatte tjener Passepartout, en mann med mange talenter, blir kastet inn i en begivenhetsrik reise som han & Phileas setter ut på etter et meget spesielt veddemål – kan man reise jorda rundt på 80 dager? Phileas mener bestemt at det kan la seg gjøre. 55 000 pund er i potten, nøyaktig samme beløp som ble stjålet ved et bankran dagen før, og dermed har de politimester Fix i hælene også. Hun er faktisk så bestemt på å fange tyven, som hun mener er Phileas, at hun reiser sammen med Phileas & Passepartout, om enn i skjul i begynnelsen.

skienby-jorda-rundt6

skienby-jorda-rundt13
skienby-jorda-rundt10

Fredrik & Pernille hadde stor sans for skuespillerne, og det var flere innslag av det humoristiske slaget som slo veldig godt an. Det var imponerende å se hvordan scenen ble transformert fra det ene landet til det andre, kun ved enkle grep i kulissene. Kreativt & virkningsfullt! Det var både action og kjærlighet, og elefanten vi hadde hørt rykter om på forhånd var en imponerende kar som fikk våre to testere til å le hjertelig! Skuespillerne gjorde en kjempejobb med å engasjere oss i fortellingen, og de vekslet mellom ulike roller på en smidig måte. Flotte sanginnslag bidro til variasjon og god stemning.

skienby-jorda-rundt12

Midtveis i stykket var det pause, og vi kjøpte oss vafler og saft. Veldig fint med en pause underveis, spesielt om man er på teateret med litt mindre barn. Stykket er fra 6 år og oppover, noe som passer godt.

skienby-jorda-rundt1
skienby-jorda-rundt8

skienby-jorda-rundt4
skienby-jorda-rundt14

Tilbake i salen ble vi med på siste halvdel av reisen, og den var minst like underholdende som første del. Vi tenker ikke å avsløre for mye av handlingen, men vi kan trygt anbefale Jorda rundt på 80 dager. Pernille mente forestillingen var minst en 5`er på terningen, og Fredrik syns den kvalifiserte til to tomler opp! Ønsker du å lese mer om forestillingen eller bestille billett, kan du klikke her.