En stille velværestund

Enhver som lengter etter en pause fra julestresset kan ha godt av å bli skjemt bort av Frisørene på Lie. Her tar de seg god tid til å skape en vakker helhet med hår, sminke og glitrende tilbehør.

I de innbydende lokalene i Liegata stopper vi like innenfor døren. Det dufter godt av kokos og lavendel, men det er noe annet som får oss til å undre et øyeblikk. Noe vi ikke riktig klarer å sette fingeren på. Daglig leder Monica Borge smiler lunt, slår ut med armene og påpeker fraværet av bakgrunns-musikk. – Vi ønsker å skape en behagelig atmosfære hvor man kan nyte stillheten og virkelig slappe godt av. Stillhet er også en luksus for mange, sier hun.

Tid til luksus
Monica og resten av Frisørene på Lie har over 70 års erfaring til sammen. Dermed rokker verken julestress eller lange bookinglister ved deres populære konsept, som går ut på å tilby kundene det lille ekstra uavhengig av sesong. Her skal du ikke bare bli festfin i en fei, men heller få en kjærkommen pustepause fra hverdagens mange gjøremål.

Sett av et lite rom for luksus i en ellers velfylt kalender, er Monicas råd opp mot jul og nyttår. – Vi ønsker å være en salong for ro og avslapning. Her tilbyr vi kundene god hodebunnsmassasje, kaffe og noe søtt å bite i. Det lille ekstra som gjør at man føler seg sett og ivaretatt, utdyper hun.

Helhetlig velvære
I tillegg til å skape den rette atmosfæren, ønsker Frisørene på Lie å ivareta en helhetlig velvære for kundene sine. De tilbyr farging, klipping, oppsett, makeup og Easihair Pro Tape Extensions, som er skånsomme mot håret.

Det viktigste når det kommer til styling er likevel å ta hensyn til at alle har forskjellige behov, mener Monica. – Noen vil ha en gallafrisyre, mens andre kanskje er ute etter en enkel føn, lette krøller eller litt volum. Vi prøver å gi gode råd basert på hva som vil kle kunden, og gjerne også hva som vil passe til et antrekk. Har man en kjole med bare skuldre er det for eksempel nydelig med oppsatt hår, røde lepper og enkle perler i ørene.

– Noen vil ha en gallafrisyre, mens andre kanskje er ute etter en enkel føn, lette krøller eller litt volum. Vi prøver å gi gode råd basert på hva som vil kle kunden, og gjerne også hva som vil passe til et antrekk.

Med andre ord er Frisørene på Lie en destinasjon som har alt du trenger for å bli vakker til årets julebord og nyttårsfester. Her kan du også finne flotte gaver til noen som fortjener å skjemmes bort i julen. – Vi har blant annet flotte gavepakninger og gavekort, smykker fra Nora Norway og hårprodukter fra blant annet Wella Systems, forteller Mo

App for sunnere hår
Også innen hårpleie jobber Frisørene på Lie for å møte individuelle behov. De benytter en app fra Wella kalt The Energycode Mapping, hvor et sett med spørsmål hjelper dem å avgjøre hvilke produkter som vil virke pleiende og gjenoppbyggende for den enkeltes hårkvalitet.

Kartleggingen er helt gratis, og det er selvsagt opp til kundene hva slags produkter de eventuelt vil ta med seg hjem. – Vil du ha en helhetlig velværeopplevelse med en smak av luksus er det verdt å stikke innom oss, om enn bare for en hyggelig prat, smiler Monica.