Jentene på torget

De er mestere på klær, sko og interiør, sammen har Hege Hansen og Gina Almankaas drevet Frk. Hansen i 10 år.

Til nå har butikken hatt stor variasjon av varer, men fremover vil jentene spisse konseptet. – Vi vil rendyrke fokuset på klær, smykker og sko, forteller Gina, det andre skal nye drivere ta seg av. – Vi ser frem til godt samarbeid og ikke minst til å dele rom med både kaféen og den nye interiørforretningen Riviera Maison, forikrer begge jentene.

Det er sol og snø i luften, når vi er på besøk, butikken holder hus i et av byens flotteste og mest sentrale lokaler. Frk. Hansen ligger på hjørne av Telemarksgata og Henrik Ibsens gate med nydelig utsikt til handelstorget. Inne er det en lun og fin atmosfære. – Velkommen til oss! sier Gina og Hege. De eier butikken sammen, og jobber der fast begge to. Vi har så vidt kommet innenfor og merker at det dufter herlig av lavendel fra en liten såpeavdeling ved inngangspartiet.

Her trives vi! – sier Gina. Hun er kjempeglad for å ha redusert noe på butikklokalet for å gjøre plass til interiørbutikken som snart skal flytte inn. – Vi blir som et eget lite senter her på hjørnet, med en gjeng dedikerte folk innen både klær, interiør og kafé. Hege samtykker. – Ja, jeg synes det bare har blitt koseligere her, mer passende for oss. Vi blir vist rundt i butikken. – Kom og se på disse jakkene! De er fra norske Cedrico og har vært kjempepopulære siden vi fikk dem, sier Gina. Jakken likner en blanding av en norsk ekspedisjonsjakke og en tradisjonell parkas. Gina legger ikke skjul på at de har en lidenskap for god kvalitet i butikken.

skien-by-frk-hansen-bukser-genser-skjorte
skien-by-frk-hansen-bukser
skien-by-frk-hansen-jakke

– Vi elsker plagg av ull, silke, og andre kvalitetsmaterialer, forteller Hege og fortsetter. – I det siste har vi fått skikkelig sansen for alpacca-ull! Det er et godt og mykt materiale, jeg tror vi har klær i alpaccaull i alle former her nå, kom og kjenn! sier Hege med stor entusiasme.
Gina snur seg og viser frem buksen hun har på seg. – Både vi og kundene våre elsker klærne til danske Mos Mosh. De er klassiske, men har et røft preg, slik som denne buksen med forsterkninger rundt alle lommer, peker hun. Det at de har fokus på skandinaviske merker er noe som kundene setter pris på.

– Vi har mange faste kunder som stadig er innom for å følge med på hva som kommer inn av nye varer, sier Hege. Ja, dem er vi stolte av, fortsetter Gina, men det er også veldig gøy når kunder kommer innom og oppdager oss for første gang.I julen vil jentene handle inn litt ekstra sjokolade og mindre interiørgodbiter, men ellers vil de konsentrere seg om det de kan best – å tilby kundene noe skikkelig flott innen klær, sko og smykker. Sveip innom denne butikkperlen nesten gang du er på handelstorget. Du blir garantert inspirert.