Hils på Spink -SpareBank 1

Tenke seg til, en app som gir barna dine økonomisk teft, stimulerer dem til økt sparing og gir deg som forelder økt trygghet. La oss gjøre deg kjent med Spink!

Ny app
Spink er en ny app utviklet av SpareBank 1 for barn og unge. Tanken bak er å gi barna selv bedre kontroll over egne penger, det vil si lære seg fornuftig bruk, sikkerhet rundt penger og ikke minst øve seg på å spare. For å kunne ta appen i bruk må du være under 15 år og du må ha et eget bankkort. Når du laster ned appen får du full oversikt over egen konto, det betyr at du hele tiden kan se hvor mye penger du har, hva du har brukt penger på og du kan opprette en egen sparekonto som du fritt kan overføre penger til.

Digger Spink
To som allerede har blitt ivrige brukere av Spink er Alexandria 11 år og Ole 9 år. – Det er gøy å ha Spink sier Alexandria, hun har hatt appen i snart ett år. – Jeg liker å kunne styre litt selv, nå trenger jeg ikke alltid spørre hjemme om jeg har penger, jeg sjekker ganske ofte, smiler 11 åringen. Ole nikker og er helt enig. – Før måtte jeg alltid spørre om penger, nå ordner jeg mye selv, det er kult smiler han. Begge to har god kontroll på egen konto og begge har opprettet en sparekonto som de følger nøye med på. – Jeg sparer til deler på min ATV forklarer Ole, det er mye enklere og mer morsomt å spare når jeg ordner alt selv. Alexandria sparer også; – Jeg sparer til Londontur, da kan jeg ha egne penger til å handle for, forklarer hun. De har lagt inn sparemålet i appen, der står det hvor mye de vil spare og hvor langt de har igjen til målet. – Det er fristende å ta ut pengene noen ganger sier Ole, men da får jeg jo aldri penger nok, nikker han voksent.

Nå har vennetjenesten kommet også, det er de begge fornøyd med. – Det er veldig kjekt hvis jeg er med venner og har glemt bankkortet mitt da kan jeg låne av dem og overføre med en gang, forklarer Alexandria. Ole og Alexandria sier begge det er mer gøy med Spink når de har litt penger, da sjekker de ofte. – Jeg setter inn ukelønnen sier Alexandria, det gjør Ole også, så hender det at det kommer litt penger fra andre i familien. Da blir det også litt til sparekontoen bekrefter de begge to.

Jeg liker å kunne styre litt selv, nå trenger jeg ikke alltid spørre hjemme om jeg har penger, jeg sjekker ganske ofte, smiler 11 åringen.

Spink en suksess
Spink har blitt veldig populær, siden lansering har vi hatt 900 nedlastninger av appen forteller kommunikasjons-
rådgiver i banken, Kjersti Sem Elverhøi. Det er spesielt barn og unge opp til 13 år som tar appen i bruk. – Vi ser at den dekker et behov der barna selv føler at de får kontroll over egne penger og det gir foreldrene økt trygghet, forklarer hun. – Det er tross alt tryggere med et bankkort enn med penger i lomma, forteller hun med et smil. – Spink gir også barna en mestringsfølelse ved selv å kontrollere egne penger og egen sparekonto, de blir mer ansvarlige forteller hun videre. Appen er under stadig utvikling og i disse dager har de akkurat lansert vennebetaling. – Det er nesten som en «minivipps» ettersom barna kan føre penger over til hverandre dersom de har glemt bankkort, vi er spent på å se utviklingen videre, avslutter Kjersti.