Høstens Trender – Pureinterior

Den skarpe høstluften kommer overraskende fort hvert eneste år, selv om bransjen allerede har varmet oss opp med smakebiter av høstens trender før sommeren engang var på hell. Dette er min absolutte favorittårstid. Jeg får tid til å trekke meg tilbake. Sitte inne med god samvittighet når det stormer ute. Tenne lys, pakke meg inn i lag på lag, reflektere over livet her og nå mens jeg kjenner kreativiteten herje i kroppen.

Med høsten kommer nye trender. Vi lar oss atter en gang inspirere av alle verdens kjente merkevarer og det ryker fra catwalken i år. For let`s face it, mote og interiør er som hånd i hanske. Vi har hoppet enda et tiår tilbake i år og 70- tallet har virkelig kommet for fullt. Brente jordnære farger, men også en håndfull av 80 tallets herlige pasteller supplerer det grå, sorte og mørke som hører høsten til.

«I år er det nærheten, roen og tid til hygge som blir satt i fokus.»

I år er det nærheten, roen og tid til hygge som blir satt i fokus. Interiørverden har lenge hentet inspirasjon fra den asiatiske delen av verden og i år tar dette enda større plass. De japansk inspirerte møblene med stramme linjer, lave rammer og spennende design kombineres gjerne med skulpturelle former og ulike typer treverk. Ubehandlet furu, eik, men også mørkere tresorter, gjerne i kominasjon med hverandre, er interiørverdens lag på lag denne høsten.

Vi søker stabilitet i en verden i stadig endring. Kvalitetsmaterialer som foreldes med tiden og som vitner om et levd liv. Gå derfor for lin, ull, skinn, treverk, glass og metall i «basisgarderoben» og sprit opp med høstens heteste materialer og tekstiler som velur, flett og keramikk.

Grønt i alle mulige nyanser, gjerne i kombinasjon med hverandre blir med oss også i høst. I tillegg ser vi at vi beveger oss vekk fra det kalde hvite og grå, mot den varmere delen av fargeskalaen. Hvitt byttes ut mot sand eller greige og de rødlige fargetonene som allerede har fulgt oss en stund sklir sakte men sikkert over i gult. De to fargene møtes og gir oss en rolig sart fargepalett bestående av gylne nyanser som honning gult, orange, fersken og dusky rosa, gjerne også i kombinasjon med hverandre.

«Grønt i alle mulige nyanser, gjerne i kombinasjon med hverandre blir med oss også i høst.»

Gå vekk fra en konkret fondvegg og velg heller å dele opp rommet på andre måter. Bruk flere sekundærfarger for å fremheve primærfargen på veggene. Dette er både lekent og spennende. Vær vågal. Stil handler om identitet så ikke vær redd for å vise hvem DU er. Det personlige preget er absolutt det som tiltrekker mest. Selv elsker jeg å leke meg med farger og interiør. Jeg prøver, feiler og lykkes før jeg finner ut hva jeg føler meg hjemme i. Og det viktigste for en hyggelig høst er absolutt å føle seg vel i hjemmet.

Elisabeth – @pureinterior_

Slik får du stilen
NORD Bloomingville glass 129,- pr stk Bloomingville shaker 249,-
PALMA KAFFEHJØRNET Cozy Living kurv 899,- Cozy Living pledd 899,- Jakobsdals pute 499,- Hilmers Hus pute 799,- Ceannis pute 599,-
NORD Bloomingville Deko kuppel 299,- Cooee vase 239,-
NORD Madam Stolz lysestake 149,-
PALMA KAFFEHJØRNET Monkey 179,- pr stk