«Hotellrom» ledig

Ønsker du deg en plass på «Hotellet» da må du skynde deg, for her går bestillingene unna. På det litt uvanlige hotellet er senger og bad byttet ut med teknologi og kontorpulter. Vi snakker kontorhotell!

Idéen kom for ca. 1,5 år siden, forteller daglig leder av Hotellet, Cecilie Kollstrøm. Det hele startet med en Facebook post hvor hun skrev; Hjelp, jeg trenger et sted å sitte! Dermed var det hele i gang, for raskt på pletten kom Siri Marte Apneseth som også trengte et sted å sitte. De to damene fikk etter hvert med seg Kontorbygg og Knut Wille. Nå er det snart klart for innflytning.

Cecilie Kollstrøm, daglig leder av Hotellet.
Ser du denne logoen på inngangsdøren, er du på rett plass.

Det er mange som sitter hjemme og jobber og gjerne kunne ønske seg et miljø, sier Cecilie. Vi har allerede 6 avtaler i boks, noen har leid fast plass hele uken, noen har valgt å dele, dvs. 2 eller 3 dager, vi er fleksible fortsetter hun. Tanken er å skape et fellesskap hvor du får kolleger og mulighet til sparring med andre. På hotellet skal det være høyt under taket så ikke vær redd for å ta kontakt, vi har plass til flere, oppfordrer Hotellsjefen.

Plutselig er det fullt i resepsjonen. Inn døren kommer en etter en, de som allerede har leid seg hotellplass. Vi registrerer begeistrede utrop over utviklingen, fargene og forståelsen for at innflytning på nytt arbeidssted er rett rundt hjørnet.

En av dem som skal sitte på hotellet fast er Linn Thomassen, hun er daglig leder på Parkbiografen. – Det skal bli så deilig å få et miljø rundt meg, jeg er litt lei av å sitte alene å snakke høyt med meg selv, ler Linn. Journalist og fotograf Kjersti Veel Krauss og interiørarkitekt Susan Klein-Holmen skal begge sitte på hotellet halv tid; – Vi trenger et nettverk i Skien, det er mye vanskeligere når du sitter alene hjemme på et kontor, vi vil møte folk, sier de med store smil. Trine-Lise Ravndal Evensen, er HR rådgiver, hun skal også bo på hotellet delt tid sammen med Siri Marte Apneseth som jobber med kommunikasjon, de to håper på felles prosjekter og et kreativt arbeidsmiljø. – Dette skal være co-working, sier Siri Marte, en moderne måte å jobbe på, her kan vi jobbe på tvers av fag og oppgaver, kanskje kan vi få til litt gull sammen, smiler hun lurt.

Planløsning over kontorplassene.

Selv om lokalene ikke er så veldig store har de mer enn kontorplasser. To møterom kan leies, bakgården er tenkt å brukes til diverse arrangementer og resepsjonen har Drop-in arbeids-stasjoner. Hotellet legger også til rette for Pop Up butikker. Første avtalen er signert, torsdager skal «Ikke bare brød» selge varene sine fra nettopp Hotellresepsjonen. Navnet hotellet er ikke helt tilfeldig. Gården ble bygget i 1889, og åpnet raskt som Hotell l`Europe. I 1906 ble det en endring og Hotell Augustin så dagens lys sammen med den første kinoen i Skien. Siden har både vinmonopolet og fotograf Nyblin bodd i den ærverdige gården. – Historien er viktig for oss, forklarer Cecilie, de har derfor valgt å bruke navn fra byggets tidligere leietakere. Kanskje kan du risikere et møterom som blir kalt polet, og inngangen heter naturlig nok resepsjonen.

– Jeg håper dette blir et godt tilskudd til aktivitet i sentrum sier Cecilie, hun vil takke kontorbygg for den innsatsen de har lagt ned, vi hadde ikke klart det uten dem, men nå har vi skikkelig trua, utbryter Hotellsjefen.