HUMLA SUSER i full fart videre

Det er virkelig humlesus i kafeen til Silje Roksund, for Humlegården går så det suser, og humlene bak disken har definitivt nok å gjøre. På ett år har Silje bygget opp en solid virksomhet som elskes av folk i Skien.

Den veganske kafeen midt i gågata har blitt ekstremt populær. Etter få måneders drift måtte Silje ha større lokaler, i høst flyttet kafeen. – Lokalene er veldig viktige for Humlegården, det må være riktig atmosfære, by på en intim stemning og ikke minst skape ro og hygge for gjestene våre, nå har vi det topp, forteller Silje.

Helt vegansk
At kafeen skulle bli så populær på kort tid var nesten uvirkelig for den driftige kafeeieren. Da hun valgte å satse var det med store sommer-fugler i magen, men Silje trodde på konseptet; -Det var ingen tilsvarende tilbud i byen, jeg ville by på noe helt nytt, og i samfunnet er det mye fokus på vegansk og vegetarisk mat, forteller Silje.

Da jeg startet Humlegården var det viktig for meg at folk skal kunne komme hit, helt trygge på at alt som serveres er vegansk og glutenfritt, du trenger ikke spørre, forteller Silje

Silje har selv noen allergier og synes det kan være vanskelig å spise ute, derfor så hun en mulighet for å starte noe som dekket dette behovet. – Man får ofte et dårligere alternativ hvis man har en intoleranse eller er veganer det ville jeg gjøre noe med, forklarer hun. Da jeg startet Humlegården var det viktig for meg at folk skal kunne komme hit, helt trygge på at alt som serveres er vegansk og glutenfritt, du trenger ikke spørre, forteller Silje.

Fristende meny
Silje komponerer og bestemmer alle retter og menyer selv, hun er ikke kokk, men snarere helt selvlært. – Jeg bruker nett til inspirasjon og lager mye mat for å teste. Når jeg finner gode fristende retter og kombinasjoner setter vi det opp på menyen hos Humlegården, forteller hun. Alt på menyen er sunt og næringsrikt, hvitt sukker brukes ikke for all søtning hos Humlegården skal være naturlig. Brønsjfjøl med div småretter, smoothie bowl og mexikansk salat er blant favorittene. – Mange vil selvsagt ha en deilig frisk smoothie eller kanskje en varm rødbet latte, pumkin latte eller en golden latte med krydder, vi har noe for enhver smak, bare kom og prøv utfordrer Silje.

– Mange vil selvsagt ha en deilig frisk smoothie eller kanskje en varm rødbet latte, pumkin latte eller en golden latte med krydder, vi har noe for enhver smak, bare kom og prøv utfordrer Silje

Snart øl og vin på menyen
I desember får Humlegården skjenkebevilling, da er det organisk vin og glutenfritt øl på menyen. – Når dette er på plass utvider vi også åpningstidene utover kvelden,
vi gleder oss, smiler Silje.