Et lite stykke norsk kvalitet

Det er noe ærverdig over Husfliden. Når vi går over dørterskelen rammes vi umiddelbart av en noe nasjonalromantisk følelse. Husfliden er liksom et lite stykke Norge. Det er nok alle produktene i butikken som har norsk design men det er også typen produkter. Bunader, garn, deilige strikkeplagg og Rørospledd.
Her kan du egentlig kle deg opp i Norge, pynte bordet med Norge eller finne fine oppskrifter og lage et lite stykke Norge selv. Bak disken er de ansatte ikledd de deiligste strikkejakker og møter oss med varme smil. Det er godt å være her, litt som hjemme.

skien-by-husfliden-lusekofte
skien-by-husfliden-skjerf

Kjersti Lyngestad er eier og driver av Husfliden i Skien, det har hun vært siden 1988.
– Jeg er nok blant byens eldste drivere, forteller Kjersti. – Jeg er skikkelig sta, dette er livsverket mitt og jeg har ikke tenkt å legge inn årene ennå smiler hun lurt. Kjersti fortsetter og fortelle om butikken. – Målet vårt er kvalitet i alle ledd, fra service hos de ansatte til varene vi selger og rådene vi gir. – Vi har produkter som skal ha lang levetid, produkter som for mange er en investering, dette er ikke en bruk og kast butikk sier Kjersti med trykk.

Nå står julen for døren og det er viktig for Husfliden. – Jul og desember er nesten like stort hos oss som mai, forteller Kjersti. – Hit kommer folk for å kjøpe julegaver, de kommer for å kjøpe bunader og tilbehør og de kommer for å finne fine ting til julebordet sitt, her får du utrolig mye til feiringen fastslår den ivrige butikkeieren.En av slagerne i år er tovete tøfler og spesielt den gule modellen, de fyker ut allerede nå ler Kjersti, håper bare vi klarer å skaffe nok. De populære tøflene er norskdesignet og har vært like i over 100 år. Skikkelig tradisjon med andre ord.

skien-by-husfliden-lue-skjerf
skien-by-husfliden-besstikk-skaugum
skien-by-husfliden-lys

Vi finner også mange andre flotte klassikere blant annet Rørospledd i deilige farger. –Eneste teppeprodusent som fortsatt lager teppene sine i Norge, skyter Kjersti inn. Ellers er tradisjonsstrikk som Rauma, Dahle og Oleana populære produkter. Blir det for tradisjonelt har Husfliden mye for de med en moderne stil også. –Se her, sier Kjersti stolt og viser oss flott bestikk fra Skaugum og fine smykker fra Huldresølv. Med andre ord noe for enhver smak. Kjersti håper på en flott julehandel, hun er spent, hele butikken gjøres om, de bruker minst to dager på jobben, og fint blir det. –Velkommen tilbake sier butikkeieren blidt, neste gang er det full jul roper hun da vi går ut døra.