I hjertet av sentrum!

Det er en strålende formiddag i Skien by, Handelstorget har begynt å yre av liv, og vi tar turen innom Arkaden for å møte senterleder Anne Kathrine H. Ovastrøm. Det er bare tre år siden hun ble senterleder for kjøpesenteret som sies å ligge midt i hjertet av Skien sentrum, men hun har lang fartstid på kjøpesentere både her og innover mot hovedstaden. Anne Kathrine er født i Oslo og oppvokst i Asker, og hun forteller at hun var en svært bestemt liten jente.

Jeg grein meg til å begynne på danseskole når jeg var 2,5 år. Og jeg husker fremdeles den gule ballkjolen med 16 lag, sier hun og ler hjertelig.

Som liten kunne hun sitte stille i timesvis og se på opera & ballett. Og interessen for dans har hun beholdt gjennom hele livet, for hun var også svært aktiv i kunstløp. Fra hun var 6 år til 17-års alderen bodde hun ifølge henne selv på isbanen, kvelder og helger. Så tok skole og jobb over, hun traff mannen sin som er fra Skien, og da var veien kort til etablering i den flotte byen vår. Hun begynte i Dressmann i Ekgården og jobbet der i 2 år før butikken flyttet inn på Arkaden. 10 år ble det som butikksjef for Dressmann, etterfulgt av en stilling som markedskoordinator for Arkaden, før hun startet i jobben som senterleder for tre år siden.

Med 4 barn mellom 9 og 29 år og fulltidsjobb som senterleder, har hun nok å fylle dagene med, og hun er naturlig nok opptatt av byen og at barn skal oppleve sentrum som positivt. «Det skal være trygt å være her, og vi har fokus på å skape noe i sentrum, for alle.» Hun syns skoler og barnehager er flinke til å bruke byen, og trekker frem «Tour of Norway for kids» som et fantastisk arrangement, med 360 elever på Handelstorget. Hedvigs hybel utenfor biblioteket er også et godt eksempel på tilbud til unge i byen, sammen med brygga og isbaren.

Vi jobber mye med kommunen, og Skien By er en viktig organisasjon som knutepunkt og felles portal.

Anne Kathrine mener det er marked for nisjebutikker i byen, og det jobbes også med Handelstorget for å få på plass blant annet klatrevegg, sklie og lysinstallasjoner – torget skal brukes aktivt. Hun har også fått på plass et lekerom inne på Arkaden, og det skal fylles med enda flere leker når kaféen kommer i gang igjen. En lounge inne på senteret, eller pappaparkering er også på idéstadiet.

Anne_Kathrine_Arkaden

Anne Kathrine er en sprudlende dame med mange jern i ilden, både på jobb og privat. Når hun er med familien har hun fokus på å finne på aktiviteter sammen, og er ofte å finne på Rauland, hvor ski er en favorittaktivitet, men også fisking & sykling utenfor skisesongen. De er en aktiv familie, og har blant annet vært med på Helterittet, hvor pappa`n i huset tok Helhelten, og hun, de minste barna og svigerfar (73) fullførte Sabotørrittet. ”Jeg liker utfordringer, og prøver alltid å få folk til å se muligheter”, sier hun.

Og evnen til å se muligheter tar hun også med seg på jobb; det jobbes med flere spennende arrangementer for barn & voksne i tiden fremover. Og hun kan ikke få sagt nok positivt om gjengen hun har med seg inne på Arkaden. «Vi har så dyktige mennesker som driver butikk her. Det er folk som virkelig kan det de driver med.»

-Er det noe du kunne tenke deg å fått inn på senteret? Hun tenker seg om et kort øyeblikk før hun smiler og sier: «Zara. Det hadde vært fantastisk. Og mer herretøy/ungdomstøy til gutter. Ja, også bowling hadde vært moro å fått til.» Hun drømmer også om en klesbutikk med tradisjonelle kjoler og pentøy til barn. Kanskje det er den gule ballkjolen fra barndommen som vekker gode minner?

Sommeren er snart over, men høsten og vinteren byr på mange spennende arrangementer i Skien by! Mersmak-festivalen, Snipetorpmarkedet, Halloween og julemarked er noe av det vi kan se frem til. Anne Kathrine forteller også om flere spennende idéer de håper å få iverksatt fremover, og vi gleder oss allerede!