Ibsenbiblioteket – ditt, mitt og vårt

Er du nysgjerrig på hvordan Ibsenbiblioteket i Skien kan se ut? Ikke noe problem, for nå stilles nemlig alle arkitektforslagene ut. Ta turen da vel!

Det nærmer seg en avgjørelse på hvor Ibsenbiblioteket i Skien skal ligge. Men først skal konkurransen om hvilke arkitekter som skal få lov til å tegne bygget avgjøres. Det er 6 forskjellige arkitektkontor som er med i konkurransen til de to lokasjonene som nå kniver om å huse skiens nye storstue. 3 tegner for Meierikvartalet, midt i sentrum, og 3 tegner for Kulturkvartalet, ved Ibsenhuset.

Gunn Marit Christenson er prosjektleder for det nye Ibsenbiblioteket og hun er utrolig stolt over at de nå kan vise forslagene til byens befolkning. -Folk i byen har vært så engasjert i debatten om nytt bibliotek så jeg synes det er veldig stas at de nå kan få se forslagene som har kommet inn, sier prosjektlederen entusiastisk.

KULTURKVARTALET

MEIERIKVARTALET

-Folk i byen har vært så engasjert i debatten om nytt bibliotek så jeg synes det er veldig stas at de nå kan få se forslagene som har kommet inn, sier prosjektlederen entusiastisk.

Mer enn et bibliotek
Ibsenbiblioteket skal være mer enn bare et bibliotek. Det skal i tillegg inneholde bl.a. et Ibsensenter og kommunens servicesenter. – Dette skal bli et bygg folk skal bruke, en ny og god møteplass, forklarer Gunn Marit.

Det er en jury som skal vurdere alle de seks konkurranseforslagene. Nå har de høsten på seg til å gjennomgå alle tegningene skikkelig. – I januar skal de velge en arkitektvinner på hvert av lokasjonene, og i februar/mars bestemmer politikerne om det er Meierikvartalet eller Kulturkvartalet som skal bygges. – Vi håper folk vil engasjere seg, oppfordrer Gunn Marit.

Det er en jury som skal vurdere alle de seks konkurranseforslagene. Nå har de høsten på seg til å gjennomgå alle tegningene skikkelig. – I januar skal de velge en arkitektvinner på hvert av lokasjonene, og i februar/mars bestemmer politikerne om det er Meierikvartalet eller Kulturkvartalet som skal bygges. – Vi håper folk vil
engasjere seg, oppfordrer Gunn Marit.

Det er seks dyktige arkitektkontorteam som har deltatt i konkurransen.

I Kulturkvartalet har Kengo Kuma (J) og Mad arkitekter (N), Snøhetta (N) og Transborder studio (N) tegnet og levert hvert sitt forslag.

I Meierikvartalet har Schmidt Hammer Lassen (DK), Atelier Oslo / Lund Hagem (N) og Helen&Hard (N) tegnet.

Konkurransen er hemmelig, så det er først i januar det blir avklart hvem som har tegnet hvilket forslag.

Utstillingen er i Stockmannsgården ved Handelstorvet, i  Telemarksgata 12. Utstillingen åpner 5. desember kl. 18:00.

Det vil være ulike arrangementer og omvisninger i utstillingen.

Den står fram til 5. mars 2020. Ønsker du/dere en omvisning på utstillingen eller har spørsmål ta kontakt med

prosjektleder Gunn Marit på epost:
gunnmarit.christenson@skien.kommune.no

Les mer om prosjektet på:
skien.kommune.no/ibsenbiblioteket