Jacob og Gabriel – metropolfølelsen midt i byen

På hjørnet av Arkaden finner vi en gammel kjenning i ny drakt; Jacob & Gabriel har flyttet fra langbryggene og opp til byen. Lokalene er pusset opp fra topp til tå, og uttrykket alene er verdt en tur til byen.

Innenfor dørene blir vi stående og måpe og lurer egentlig på om vi har kommet inn på en topp-restaurant i en verdensmetropol. Og det kunne det like godt ha vært. Jacob & Gabriel har siden åpningen i 2010 blitt synonymt med fantastiske smaker og kreative retter. Sjefen sjæl, Lars Ludvig Jacobsen, forteller stolt om grunntanken for restauranten: Det skal være gode smaker, det skal se spennende ut, og vi skal bruke gode, lokale råvarer. Han har hatt det travelt de siste ukene før flyttingen, og det har blitt lange dager for å få alt på plass. Men når vi ser resultatet og iveren blant både ansatte og gjester, er det tydelig verdt det.

Lars ledsager oss gjennom lokalet, avbryter turen et par ganger for å gi tilbakemelding til kokker og servitører, før han skravler videre. – Vi stiller skyhøye krav til hverandre, men vi er også glad i å sette pris på hverandres innsats. Det å jobbe i restaurantbransjen er knallharde og lange dager, og da må vi også backe hverandre opp så godt vi kan. Det er gjengen som jobber her som skaper opplevelser for kundene våre, så i den forstand spiller jeg en veldig liten rolle, sier han ydmykt. Og det er tydelig å se at lederskapet hans motiverer, der servitørene og kokkene flyr forbi oss som en virvelvind.

En drøy uke etter åpningen er det meste på plass – det er kun vinskapet – et stort, innrammet glassrom midt i restauranten – som ikke er helt på plass. – Nei, der måtte innredningen spesialbestilles, men den skal være på plass i god tid før jul. Så da blir det en avdeling for hvit- og en for rødvin når alt er ferdigstilt. Lars peker og gestikulerer ivrig og forteller om de nylig monterte platene i taket som absorberer lydnivået bedre. Her er det fint lite og ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Vi slår oss ned i den flotte, store baren de har fått plass til i det nye lokalet. Her inviteres det til et glass vin eller en god gin, så man trenger ikke nødvendigvis måtte gå på Jacob & Gabriel bare for å spise en god middag. Den lettbente praten blir avbrutt av gjøkuret på veggen, før Lars fortsetter – Vi har merket en enorm interesse og pågang etter at vi flyttet opp til Arkaden. Restauranten har vært fullpakket hver kveld, og det er veldig mange nysgjerrige henvendelser. Det er klart at det er litt nyhetens interesse som skaper aktiviteten akkurat nå, men jeg liker å tro at vi har klart å skape noe litt utenom det vanlige i byen vår. Vi heller mest mot det siste, og gleder oss til neste besøk.