Kvalitet lønner seg

De har hjulpet seriøse friluftsentusisaster med å finne det beste utstyret i over 20 år. Hør om hvordan de snur opp-ned på modellen til de store kjedene for å tilby kundene bedre priser og bedre kvalitet.

Seks av ti nordmenn ferierte i Norge i sommer, det er fotturer og friluftsliv som lokker, slår NHO Reiseliv fast i ny undersøkelse. Espen Elvethon og Nils Olav Langeland i Jakt og Fjellsport merker også at stadig flere vil ut i naturen på korte eller lengre turer, og mange kommer innom butikken i Duestien. – Vårt mål er å snakke med kundene og bli kjent med hvilket ambisjonsnivå som ligger hos dem. Slik kan vi finne frem til kunders egentlige behov og deretter komme med et personlig tilbud på akkurat det utstyret de trenger eller liker, forteller Espen.

skien-by-jakt-fjellsport-diverse-produkter
skien-by-jakt-fjellsport-vadebukse-fiskeutstyr

De har en annen metode enn kjedene. –Det er ingen hemmelighet at mange kjeder og varehus tjener grovt på friluftslivet. De benytter seg mye av lokketilbud på varer av middelmådig kvalitet, forklarer guttene og fortsetter – i stedet for å reklamere medgenerelle tilbud som treffer ”alle” og skape et kunstig behov, ønsker vi å ha en mer hensynsfull tilnærming til kundene. Service og riktig produkter er vårt fokus, sier Nils Olav entusiastisk. Du behøver ikke kart og kompass for å finne Jakt og Fjellsport. De ligger i Duestien midt mellom Perrys matbar og Pizzabakeren. Med 20 gratis parkeringsplasser er det nok plass til deg også. Dette er en ekte fjellsportforretning som forandrer varesortiment ut ifra årstidene. Om vinteren er det fokus på ski og vintersport, mens du finner flere fiske- og fjellvandrerrelaterte produkter i de varmere månedene.

Guttene er samstemte om at de kan tilby best pris på høy kvalitet og vil gjerne at kundene utfordrer dem på pris. – Sjekk varene andre steder, både hos kjedene og på nett. Vi skal klare å matche mye, forsikrer entusiastene. – Er det forresten en spesiell vare eller et merke du er ute etter, så skaffer vi det fra leverandør i løpet av noen dager, supplerer Espen med et smil.

skien-by-jakt-fjellsport-fluefiske-produkter-2

I Duestien har de mange års erfaring med friluftsliv og har derfor kunnskap om hvilke kvalitetsvarer som over tid har vist seg å fungere. I stedet for hundrevis av varianter innen hver varekategori velger de heller å ha færre, men nøye utvalgte alternativer. – Vi vil gjøre valget enkelt for kunden og minimere sjansen for bomkjøp, sier Espen. Gutta har også nettbutikk, og i julen har de en egen kampanje for leserne.Ved å bruke kampanjekode ”SkienBy” ved utsjekk så får du 20% på alle varer fra Norrøna. Varene kan sendes om du er på fjellet eller hytta, eller hentes i butikk. Kampanjen varer til og med 15. desember. Sjekk ut jaktogfjellsport.no.

– Hos oss får du kjøpt klær og utstyr til skikkelig friluftsliv. Utstyr du blir glad i og som varer, fastslår Nils Olav. Med det mener han både jakt og fiske, ski, fjellvandring og klatring. – Stopp innom neste gang du skal ut, vi lover full service. – Velkommen innom!