Jimmys – stedet der alle møtes

En deilig lukt av treolje møter oss når vi forsiktig titter inn døra på nyåpnede Jimmys i Skien. Lokalene er foreløpig tomme, men vi hører skramling fra kjøkkenet. Før vi rekker å tre inn dukker Asbjørn Sletholt opp, med ett er praten i gang.
Med stor entusiasme legger malermesteren ut om bygget og restaureringen han har vært en sentral del av.

jimmys-2ibredde-6244
jimmys-2ibredde-6247

Sletholt har spesialisert seg på restaurering av gamle bygg. Med hjelp av gammel teknikk og ikke minst gamle produkter setter han ting tilbake i opprinnelig stand. Interessen ble vekket allerede som ung og nyutdannet i malerfaget. Tilfeldighetene gjorde at han traff flere eldre malere som kunne kunsten med bruk av gamle materialer og teknikker. – Fordelene med disse produktene er at de tåler mye, de er helt naturlige og inneholder ingen farlige stoffer, sier Asbjørn med entusiasme. I hele bygget har han brukt linolje og silikatmaling som er 100 prosent naturlig. Linolje har faktisk vært i bruk i 5000 år, forteller malermesteren.

jimmys-2ihoyde-6264

Jimmys holder hus i gamle Tollboden i Skien. Bygget er fra 1860, og helt frem til 2010 har det fungert som nettopp tollsted. Byggets form miner om et slott eller en gammel borg. Årsaken er at det skulle utstråle makt og at det aldri skulle være i tvil om hvor sjøfolkene skulle henvende seg når de kom inn elva til Skien.

jimmys-3ibredde-6229
jimmys-3ibredde-6235
jimmys-3ibredde-6251

Byggets fasade er opprinnelig. Kun glassene i vinduene er skiftet til en mer moderne type men med samme utseende. Ellers står alle dører og vinduer der de opprinnelig sto. Inne er også mye av det opprinnelige interiøret beholdt. Alle de stor dragerne og søylene har vært der siden opprinnelsen og i den nye bardisken har de fått på plass gamle stokker. I noen av vinduene er det gitter, det var for å sikre spritlageret, de er også beholdt.

jimmys-bredde-6285
jimmys-hoyde-6240

Mens vi står og prater tar daglig leder Daniel Christensen seg tid til en liten pause. Han løper nemlig rundt og klargjør restauranten før åpning og de første lunsjgjestene. Han sier det har vært en spennende prosess og de er utrolig glade for at kommunen, fylkeskommunen og havnevesenet har vært så samarbeidsvillige. Fra oppussingen startet og frem til åpning tok det 8 uker, litt gjenstår, men Daniel er veldig fornøyd. – Lokalene er flotte og arbeidet som er utført er utrolig solid. Det har blitt en god atmosfære, akkurat slik vi vil ha det på Jimmys, sier en stolt restauranteier.

jimmys-hel-6267

Jimmys Skien skal være en videreføring av Jimmys i Porsgrunn. – Gjestene skal kjenne seg igjen, konseptet er det samme sier Daniel. – Her hos oss skal alle trives, vi er ikke en snobberestaurant, men et sted for alle. Slagordet er ”Stedet der alle møtes” – Vi vil ha studenter, kommuneansatte, håndverkere og journalisters sier Daniel. Jimmys er en restaurant med gode priser og gode råvarer. Konseptet er ”Light american dinner”

jimmys-hoyde-6260
jimmys-halv-6281

Oppstarten har gått over all forventning, selvsagt godt hjulpet av mye sol og varmt vær. Allerede etter få ukers drift er Daniel og co på jakt etter flere kolleger. – Vi trenger både kokker, servitører og folk til å rydde, sier en entusiastisk driver.

Både Daniel og Asbjørn er også eiere av Jimmys, med seg har de blant annet Morten Kvelland og Eirik Madsen. Med ett ser vi litt uro i Daniel, solen begynner å titte frem, straks skal Jimmys åpne. Det kommer til å bli nok en god dag roper Daniel, og fyker av gårde for å klargjøre resten av bordene.

jimmys-3ibredde-6293
jimmys-3ibredde-6254
jimmys-3ibredde-6269