Kaffeglede i byen!

Kaffe har eksistert i over 11 århundrer, og er i dag den mest konsumerte drikken i verden. Svært mange av oss starter dagen med en kopp kaffe og vi er ikke oss selv før vi har koffein i kroppen. Men det er lenge siden kaffe var kaffe og kun av typen svart – utvalget nå er stort, variert og spennende. I Skien er vi så heldige å ha flere steder å nyte en god kopp kaffe, både sammen med en god lunsj eller to go.

Meny hos Palma

Meny hos Palma

Jeanette Thorsen hos Palma kaffehjørnet er sertifisert barista, noe som vil si at hun er spesialist på espressobasert kaffekoking. – Jeg har fokus på å være god på kaffe, og da gjerne de mer avanserte kaffedrikkene, forteller hun. Det er malabar-bønner på ekspressokverna hos Jeanette, og hun har helt bevisst valgt en kvalitetsleverandør som er unikt for Palma kaffehjørnet. – Gode råvarer er viktig, for kaffe er ferskvare og må behandles riktig for å få den rette smaken. Helheten og det visuelle er også viktig, så Jeanette viser oss hvordan hun lager delikate mønstre i kaffekoppen, kun ved hjelp av god teknikk og korrekt steamet melk, såkalt latte art. Vi lar oss imponere over hvor lett hun får det til, og hvor flott det blir. Og så smaker kaffen fantastisk i tillegg.

skien-by-kaffeglede-DSC2870
skien-by-kaffeglede-DSC2877

Akkurat nå i sommermånedene er det blant annet Lakris & Espresso-milkshake som er populært hos Jeanette. Laget med vaniljeis, ekte vaniljestang og toppet med lakrisfudge – dette en smakskombinasjon som virkelig anbefales og må prøves. Kaffemocca, eller Ismocca er også en sommerfavoritt, for ikke å glemme Espresso-milkshake laget på egen oppskrift, toppet med nydelig sjokoladefudge.

Lakris Milkshake 

Lakris Milkshake

Is Latte 

Is Latte

Av de mer avanserte kaffedrikkene du kan få hos Jeanette finner du Con Panna på menyen, som er en dobbel espresso med silkemykt pisket krem på toppen. Hun kan også friste med Affogato, som er en herlig vaniljeis med espressocover. Og har du allergier eller intoleranse har hun gode alternativer å tilby.

Det er ikke bare Jeanette som er god på kaffe bak disken hos Palma. Datteren hennes, 9 år gamle Mia, håndterer kaffemaskinen som en erfaren barista, og lager og serverer kaffedrikker på rad og rekke med selvsikker hånd, og et smittende smil på lur.

Mia lager Ismocca 

Mia lager Ismocca

Skien By - Kaffeglede - Palma
Jeanette og datteren Mia 

Jeanette og datteren Mia

Hos Palma finner du også alltid 6 ulike kaffesorter i løsvekt, og Jeanette hjelper gjerne med tips og råd til hvordan du kan få frem den gode kaffesmaken også hjemme på eget kjøkken, sammen med gode kafferelaterte produkter.

Kaffe og presskanne for å lage god kaffe hjemme

Kaffe og presskanne for å lage god kaffe hjemme

Skien By - Kaffeglede - Palma

Nede på brygga hos Café Tullis har de også spennende ting på menyen. Fredrik Vikeby Hegh og Marianne Wilhelmsen kan friste med alt fra milkshaker til espresso, og det går mye i forskjellige typer latte om dagen. Vanilje og karamell-latte er veldig populært, i tillegg til Mocca og Ismocca.
– Det går mye i sommerlig kaffe nå, forteller de to. Frappe med is, milkshake med love hearts – her er det kreative smaker, farger og delikate glass med god drikke som blir med fornøyde kafegjester ut på bordene. De aller fleste hos Kafé Tullis setter seg ned og nyter mat og drikke på stedet, men det er også mange faste take-awaykunder.

Fredrik med sin kaffefavoritt

Fredrik med sin kaffefavoritt

Marianne med sin kaffefavoritt

Marianne med sin kaffefavoritt

Meny hos Café Tullis

Meny hos Café Tullis

Skien By - Kaffeglede - Palma
Skien By - Kaffeglede - Palma
Skien By - Kaffeglede - Palma
Latte Machiato 

Latte Machiato

For å få den rette smaken på kaffen er det mye som skal stemme. Fredrik lager smaksprøver til oss og forteller om hvordan riktig temperatur og tid er avgjørende for å få silkemykt skum og hvordan presspunktet på kaffen er avgjørende for smaken. Detaljene er viktig, og milkshakene som lages er kunstverk i seg selv, i tillegg til å smake godt.

Kirsebær milkshake

Kirsebær milkshake

Nutella Milkshake 

Nutella Milkshake

Vanilje Milkshake med karamell

Vanilje Milkshake med karamell

Tullis kakao

Tullis kakao

Espresso Machiato og Cappucino

Espresso Machiato og Cappucino

Selv har Fredrik dobbel Cappucino som sin favoritt. Han liker det enkelt, og er glad i sterk kaffe. Marianne velger seg en dobbel Latte med karamell når hun skal ha kaffe. Vi får smake på mye forskjellig og syns det er vanskelig å velge en favoritt. Men en ting er sikkert – det er et godt og variert utvalg kaffe i byen, og definitivt noe for enhver smak!

”Om det ikke hadde vært for kaffe så skulle jeg ikke ha noen merkbar personlighet i det hele tatt.”
– David Letterman