Katarina Dalene – hjelper huden din

I høst flyttet Katarina Dalene tilbake til Skien. Med seg fra hovedstaden tok hun med mann og en utdannelse fra Hudpleieakademiet. 1. november åpnet hun egen salong midt i byen.

Første november åpnet hun dørene til sitt eget kabinett i den allerede eksisterende salongen La Beauty, i Henrik Ibsensgate 4 (gaten som forbinder Rådhuset og Arkaden). Det er en engasjert kvinne som møter oss i det vi går inn i den flotte salongen. – Huden er kroppens største organ. Derfor er det viktig å ta vare på den, forteller hun entusiastisk.

Katarina er utdannet hudterapeut ved Hudpleieakademiet i Oslo. Skolen er Norges største innen hud- og kroppsterapi, og utdanningen har både nasjonal, og internasjonal Cidesco godkjenning. Det er et dyptgående studie som innebærer anatomi og fysiologi, patologi, hygiene, kosmetisk kjemi, fysikk og ernæringslære. Denne kunnskapen gir en trygg plattform for å utføre virke som hudterapeut. I tillegg gir det også mulighet til å arbeide med produkter og apparater som kun diplomerte hudterapeuter bør og kan håndtere.

I salongen finnes det siste på markedet av apparater innen hudbehandlinger. Ved siden av den store justerbare sengen som er senter i behandlingsrommet står det oppstilt maskiner som gir et klinisk preg. Katarina forklarer villig om micro-needling, diamantsliping, ultralyd og høyfrekventbehandlinger for å nevne noen.

Mange ønsker i dag å motvirke hudens aldringsprosess. Selv om aldringsprosessen ”dessverre” må gå sin gang, kan hudterapeuten med riktige behandlinger motvirke tegnene på prosessen ved å ”vekke” huden til å starte å regenerere seg selv, og ved å gjøre den mottakelig for å ta inn, og gjøre seg nytte av spesialproduktene som Katarina bruker i salongen sin.

I hudterapeututdanningen har man også et stort fokus på behandlinger av hudproblemer og hudlidelser som Acne, Rosacea, eksem, pigmenteringer, arr og porer med mer. Mange med et hudproblem føler at de har testet ut alt av produkter og behandlinger uten det har gitt bedring. Hudpleiemarkedet er enormt, og veldig vanskelig å navigere i. Mange produktserier bruker mer penger på markedsføring enn på ingredienser, så det er ikke rart at man blir lurt til å tro på mirakler.

Katarina har i kraft av sin utdanning fått med seg Declèor og Elizabeth Arden PRO på laget, to tungvektere innen profesjonell hudterapi. Elizabeth Arden PRO er såkalte cosmeceutical produkter, det vil si produkter som befinner seg i krysspunktet mellom kosmetikk og farmasi. (EA Pro sine hudpenslinger er viden kjent for sin fantastiske effekt). Declèor er produkter med veldig høye konsentrasjoner av planteingredienser og eteriske oljer, som virker i dybden og balanserer huden. Dette er produkter Katarina kjenner godt, og kan gå god for, da Hudpleieakademiet bruker disse i sitt utdanningsprogram.

På spørsmålet vårt om hva behandlingene koster forteller Katarina at hun ønsker å ha et prisnivå som skal gjøre at kundene kommer tilbake, for de fleste behandlinger trenger gjentakelse for maksimal effekt. Når det er sagt er det også behandlinger som kan gi en umiddelbar, effekt. En ”Askepott-behandling” går ut på å rense i dybden, og sluse inn collagen ved hjelp av ultralyd. – Denne behandlingen plumper (fyller) opp huden slik at den får en fantastisk glød og optimal fuktighet. Dette er absolutt noe jeg kan anbefale for den som ønsker å skinne litt ekstra på julefesten, avslutter hun med et smil.