Kevin Melhus – Slår seg opp med full kraft!

Målet er større enn bare egen karriere. Kevin Melhus har nemlig en drøm om å revitalisere boksesporten og gjenskape den til en folkesport i Norge.

De er ikke beskjedne, målene til bokseren fra Skien, han vil bli verdensmester i sporten sin, men han har også langt større ambisjoner. – Jeg ønsker å være med å bygge sporten opp fra grasrota, starte helt fra skrætsj. Sporten har nesten vært borte i Norge, nå har vi mulighet til å bygge den opp igjen, sier Kevin med stor entusiasme. Boksing har alt, det er en knalltøff idrett, det er spenning, show, og konkurranser. Vi som driver denne sporten er dønn seriøse og trener masse, vi vil ha fokus på idretten vår og vi vil at flere skal få oppleve det, enten som publikum eller som idrettsutøver. Jeg håper at mitt bidrag kommer til å skaffe mange aktive utøvere i årene som kommer, smiler Kevin.

Kevin Melhus er født og oppvokst i Skien, først 6 år på Borgestad, deretter flyttet han til Åfoss. Vaskekte skiensgutt med et internasjonalt tilsnitt. Faren er nemlig fra Ghana, så han har med seg litt afrikansk kultur også. – Jeg liker kontrastene i bakgrunnen min, jeg forsøker å passe på det afrikanske selv om jeg er norsk. Jeg har vært i Ghana og har god kontakt med den delen av familien som fortsatt bor der, forteller Kevin, og fortsetter; pappa var litt skeptisk til boksingen, men nå støtter de meg alle sammen.

Kevin hadde egentlig en plan om må bli fotballspiller, men en kneskade i 16 års alderen satte en stopper for fotballkarrieren. Det hindret ikke ungutten i å finne en ny idrett. Kevin hadde alltid vært fasinert av kampsport og valget falt til slutt på boksing og Pors bokseklubb. – Bokseklubben var egentlig den eneste kampsortarenaen hvor de drev skikkelig seriøst. De hadde gode, pedagogiske trenere og gode treningsforhold, jeg trivdes umiddelbart. Kevin bokset hele tiden, etter videregående flyttet han til Haugesund og tok en ingeniørutdannelse innen HMS. I 2012 var han ferdig og fikk jobb i Kristiansand, et sted han var i 2 år, da måtte det vanskelige valget fattes. Kevin ville satse på boksing. Unggutten valgte til slutt og si opp jobben sin og flytte til Oslo for å satse for fullt, det har han ikke angret på. – Nå trener jeg 3 ganger pr. dag fem dager i uken, resten av tiden går med til å spise og slappe av. Lite tid til sosialt samvær, sier bokseren. – Jeg vil nå toppen og du blir ikke verdensmester uten fullt fokus!

I høst gjennomførte Kevin og teamet hans et stort arrangement i fritidsparken, det ga ytterligere motivasjon til å satse. Rundt 3000 publikummere valgte nemlig å ta turen til Fritidsparken for å oppleve Kevin bokse. – Det var magisk, dette er min hjemby, tenk å få oppleve så mange som roper mitt navn, det var veldig spesielt. Kevin og hans team har allerede bestemt at det blir en ny runde i Skien, når er foreløpig usikkert, men trolig i løpet av 2018.

Det er ingen tvil om at Kevin brenner for boksing, men hva med helsen, alle farene han blir utsatt for? – Det viktigste er å være ekstremt godt forberedt, forklarer Kevin. Det betyr først og fremst å være godt trent, sterk, god kondisjon og god teknikk da reduserer du faren for alvorlige skader, det er som med HMS, smiler Kevin, Risiko = sannsynlighet x konsekvens, det handler om å gjøre hjemmeleksa si, der slurver jeg aldri, forsikrer Kevin,
og tilføyer med et lurt smil; – Det er dumt å bli nr. 2 i boksing.