Kids Copenhagen – et mykt univers for de minste

kids copenhagen lone linn
En god start på livet i et lite univers fylt med myke, behagelige plagg, deilig farger og små søte kosedyr. Midt i Torggata i Skien finer vi nettopp det, butikken Kids Copenhagen.

I døra møter vi Lone Ruud og Linn Ditmarsen som eier og driver butikken. Linn med barnevognen på en armlengdes avstand, det er nemlig bare 6 uker siden sønnen ble født. -Vi lever og ånder for denne butikken, smiler Linn, da er det ikke lett å holde seg unna. De to jentene møttes gjennom sine menn som begge spiller fotball i Odd, de ble gravide samtidig og i løpet av mange felles trilleturer kom ideen om å starte en barnebutikk opp. -Vi følte det manglet en skikkelig butikk for barn i Skien, forklarer Lone, et sted hvor du kan få kjøp gode produkter som er behagelige og med god kvalitet, vi vil jo alle at barna våre skal ha det så komfortabelt som mulig.

En dag så de en artikkel i TA hvor kontorbygg og Skien By gikk ut og sa at de ønsker seg en barnebutikk til sentrum.  -Da var det bare å kaste seg på forklarer jentene;  -vi var livredde for at noen skulle kapre dette før oss så da bestemte vi oss raskt.

kids copenhagen lone-linn utenfor butikk

Inspirert av Danmark
Lone hadde bodd lenge i Danmark og begge jentene var inspirert av dansk design, tillegg visste de begge at danskene er særdeles flinke på barnetøy, navnet ga seg dermed nesten selv. – Vi fant merker vi likte og fikk på plass avtaler forteller de. I tillegg til plaggene var de også opptatt av butikken, hvordan skulle den være og hvordan skulle opplevelsen ved å komme dit være for kundene?

For Lone og Linn var det avgjørende at Kids Copenhagen skulle være et godt sted å komme inn, et godt sted å være voksen, et godt sted å handle eller ta en titt. – Vi ville skape en butikk med litt storbypreg, en ren butikk med enkelt interiør, ikke overfylt men oversiktlig og hyggelig. -Du skal få litt følelsen av København her ler, Lone.

kids copenhagen lone -barn i vindu butikk
kids copenhagen lone butikk

Barnetøy og utstyr
Selv om butikken langt fra er overfylt er det godt utvalg. Hos Kids Copenhagen får du klær til både gutt og jente og nytt denne våren opp til 12 år. I tillegg har de kosedyr, stelleutstyr og små fine gavealternativer. -Vi ønsker at det skal være litt for alle, enten du skal ha en dåpsgave, kjøpe tøy til ditt eget barn eller en venn eller familiemedlem som skal ha en gave, forklarer Linn. -Her i butikken er vi opptatt av kvalitet, men ikke luksus fortsetter Linn, vi har produkter i mange prisklasser.

Nettbutikk
Kids Copenhagen har også nettbutikk. Da vi kom på besøk hadde de akkurat fått en bestilling fra Alta. -Det er stas når kundene finner oss på nett, men foreløpig er det den fysiske butikken det meste av salget foregår, forteller Lone. Jentene har ikke noe stort markedsbudsjett, men på sikt håper de at nettbutikken skal vokse seg langt større. -Det er egentlig lett å kjøpe barnetøy på nett for størrelsene er så eksakt, det blir sjeldent bom forklarer Lone.

kids copenhagen barn leker
kids copenhagen barn leker

Butikken har nå vært åpen i litt over ett år, jentene er fornøyd med oppstarten, men lener seg slett ikke tilbake. -Vi drømmer om flere butikker, kanskje en liten kjede sier de begge entusiastisk.