Lev vel – Life Improvement

Life Improvement, ja navnet sier vel alt. Her møter vi et selskap som jobber for hele mennesket og som hjelper bedrifter med mer nærvær og mindre sykefravær. Ja takk sier nå vi.

Forebyggende arbeid
Selskapet Life Improvement er nytt, startet opp i mai og holder til på Lie, men bak den nye fasaden ligger det mange år med kompetanse og erfaring. Katrine, Tone og Linda har jobbet 10 år sammen med helserelatert arbeid i spesialisttjenesten, trioen brenner for forebyggende og helsefremmende arbeid. Da tilbudet gjennom det offentlige ble lagt ned i Skien, bestemte de driftige damene seg for å ta det videre på egen hånd.

Hovedfokus hos oss er stressrelaterte plager, eller plager som oppstår når livet sparker oss litt hardt, fortsetter hun.

Med seg i bagasjen har de fysioterapi, sykepleie, pedagogikk og kognitiv terapi, med andre ord et fagtungt trekløver. -Vi følte tilbudet var altfor godt og viktig til å forsvinne i Telemark, derfor bestemte vi oss for å satse selv, forteller Katrine som er daglig leder i bedriften. Hovedfokus hos oss er stressrelaterte plager, eller plager som oppstår når livet sparker oss litt hardt, fortsetter hun. Jentene er opptatt av 24 timers menneske. Ved hjelp av teknikker og verktøy, kunnskap og mestring hjelper de til slik at folk selv lager strategier som bidrar til bedre livskvalitet.

@work
Først og fremst jobber Life Improvement ut mot bedrifter. Hovedmålet er alltid å få ned sykefraværet -Vi hjelper bedriftene i Telemark med å få ned sykefraværet og øke nærværet, forteller Tone, jobben skjer selvsagt ute på arbeidsplassen. -Opplegget består i å veilede ledere og nøkkelpersonell i hvordan opptre og forberede seg på å håndtere medarbeidere som trenger litt ekstra. I tillegg har vi helseinformasjon til alle ansatte samt fast veiledning for dem som trenger ekstra oppfølging. Hvis du som arbeidstaker er trygg på at du er ønsket på jobb selv om formen ikke er helt på topp er det mye større sjanse for at du unngår sykemelding, forklarer Tone. I opplegget til Life Improvement er trygghet et stikkord. -Vi hjelper folk å sortere sier Linda, kanskje det ikke er viktig å prestere på absolutt alle felt, noen ganger må vi prioritere for å komme gjennom dagene og ikke minst samtidig beholde god helse, forklarer hun ivrig.

Fra venstre: Tone Gyro Solvang-Lothe, Linda Hannevold Holt og Katrine Arntzen Torskog

-Dette er et unikt tilbud i Telemark, vi vet hva vi står for, vi er helt RÅ, ler Katrine.

Helt rå
Life Improvement jobber også med enkeltpersoner. -Det er bare å ta kontakt sier Linda, vi ønsker å hjelpe alle som har behov, hos oss skal det ikke være ventelister, vi må være der når folk trenger det ikke om 3 uker eller 4 måneder. Blir det kø ja så ansetter vi flere, smiler Linda. Jentene er trygge på seg selv og oppgaven de har foran seg, -Dette er et unikt tilbud i Telemark, vi vet hva vi står for, vi er helt RÅ, ler Katrine.