Lidenskap for gode opplevelser – Autostrada

Brede Bomhoff og Gisle Valen
Brede Bomhoff og Gisle Valen
Gjennom snart 24 år har Gisle Valen og Autostrada solgt bilene som vi egentlig har mest lyst på. Sånt blir det god butikk av.

– Vi er drevet av lidenskapen i hverdagen. Hos oss tenker vi ikke på bil bare som et fremkomstmiddel. En bil skal gi gode opplevelser, og derfor sier vi at vi skal levere den bilen du egentlig har mest lyst på, og så skal vi sørge for en service som gjør at du kommer tilbake. Det var målet da vi startet i 1995, og det er det fortsatt, forteller bilforhandler Gisle Valen.

I år er det 24 år siden han begynte med import og salg av premium bruktbiler fra Audi, Mercedes og BMW. Siden den gang har han bygd opp et konsern som teller i overkant av 100 medarbeidere og med en årlig omsetning på en milliard kroner som tilsvarer salg  av 2500-3000 biler.

Volvo V90 Cross Country
V90 Cross Country
Nøkler Volvo rød og sort

Opplevelser utenom det vanlige
– Konkurransen om bilkundene er høy, og med så mange alternativer, er opplevelsen av oss og produktene helt avgjørende. Derfor putter vi ned mye energi, glede og entusiasme i å skape en kundeopplevelse utover hva du forventer. Vi legger for eksempel stor vekt på ulike kundearrangement. I løpet av et år har vi nærmere 50 events som strekker seg fra Damenes Aften til Winter Experience, glattkjøringskurs og filmklubb, forteller Valen. – Hvis de som møter opp liker oss litt bedre enn konkurrentene, så kjøper de kanskje bil av oss neste gang, smiler han lurt.

Trygt bilhold
At Valen har lidenskap for bil er det ingen tvil om, men det alene er ikke nok. – Bil handler like mye om trygghet. Det er en stor investering, og derfor var vi første bilforhandler i Norge som hadde NAF-test og et års garanti på bruktbilene vi solgte. Trygghet er fortsatt like viktig, og i dag er Autostrada totalleverandør av biltjenester. – Vi leverer alle tjenester du trenger for et trygt bilhold. Kjøp, salg, service, skadeservice, lakk, bilpleie og dekkhotell. Du skal kunne få alt hos oss, forteller han.

Porsche som spydspiss
Autostradas portefølje består av 10 bilmerker. Deriblant Volvo, Jaguar, Land Rover, Fiat, Subaru, Jeep og Alfa Romeo. Snart er også Porsche på plass med egne lokaler i butikken i Porsgrunn. – Porsche er en av verdens sterkeste merkevarer, og det er et stort privilegium å kunne være eksklusiv forhandler i Vestfold og Telemark, sier han stolt. Valen har allerede begynt salget av det ikoniske merket, og foreløpig er det forhåndssolgt over 100 biler med en snittpris på 1.500.000,-. Mange av dem er Porsches nye elbil Taycan.

Telemarks grønneste bilselskap
Det er ikke bare Porsche det knyttes stor spenning til når det gjelder elbil. Volvo har allerede et elektrisk alternativ på alle sine modeller, og Land Rover og Jaguar har også stilt seg i rekken av produsenter som lover elektrifisering av alle modellserier innen 2020. Enten med ledning eller som plug-in hybrid. – Det skjer utrolig mye spennende når det gjelder «biler med ledning». Autostrada kommer i fremtiden til å ha flest valgmuligheter på elektrifiserte modeller fra den lille smarte bybilen til den super sportslige.

Bransje i stor forandring
Autostrada opererer i en bransje som er i stor forandring. Derfor legges det heller ikke lange planer. – Vi planlegger ikke mer enn et år fram i tid. Det skjer endringer hele tiden, så det viktigste er å ha medarbeidere som er endringsvillige. Et godt eksempel er Volvo som har hatt en vidunderlig utvikling i Telemark de siste fire årene. Det skyldes jo først og fremst menneskene som jobber her. Det er en spennende hverdag med tøffe krav, men når vi trekker i samme retning lykkes vi, avslutter Valen.