Sans for fagene

Lietorvet har alltid vært øvre Skiens senter for spesialister og faghandlere. I takt med den digitale utviklingen og dominansen fra de store kjedene får man følelsen av at det har blitt lenger mellom de som virkelig kan faget og som brenner for varene de selger. Men gode råd finnes fortsatt, for på Lietorvet finner du folk med erfaring og butikker med historie.

Det er en travel dag på senteret og vi prøver å få samlet et knippe ansatte for et gruppebilde. Urmaker Anders Skorve kommer ut av butikken sin bærende på to stueklokker han har reparert for en kunde. Vi spør om han har tid til et gruppebilde, hvorav han svarer – Selvfølgelig – jeg jobber jo med tid! Det oppstår god stemning mellom folka fra de ulike butikkene når de møtes på blomstertorget midt i senteret.

Lietorvet har vært nærsenteret for øvre del av Skien sentrum i fire tiår, og det har alltid vært fokus på fag- og spesialbutikker. Her finner du blant annet optiker, urmaker, gullsmed, blomsterdekoratør, bokhandler, foto-spesialist, vinspesialist, frisør og baker – alle under samme tak!

I tillegg til håndverk og tradisjoner finner du et spekter av butikker innen klær og sko, helsekost, kosmetikk og interiør. Lietorvet er et senter med mye sjel, noe vi opplever som en sjeldenhet når det kommer til kjøpesentre. Ikke rart at senteret har så mange lojale kunder!

lietorvet_bannere_skienby-1500x900