”Lykke” på bryggekanten

Det er tidlig formiddag, kaldt med litt snø i lufta når vi traver i vei mot Langbryggene i Skien. Vi skal oppsøke ”Lykke”. Det høres litt svevende ut, men det finnes faktisk. Lykke i Skien er nemlig store deilige stoler med skinn og pledd, varmelamper og lys, inn døren en liten koselig kafe med en lykkelig betjening. Ja, gamle Tullis har blitt ”Ny Lykke”

Lykke utvendig
deilige stoler med skinn og pledd, varmelamper og lys

-Dette er verdens beste arbeidsplass forteller Maria Fountas. Hun har jobbet på Cafeen i 3 år først på Tullis nå Lykke. –Vi koser oss veldig på jobb, det er en fantastisk gjeng, vi inspirerer hverandre, sier Maria med et varmt smil. Cafeen har så vidt rukket å åpne, klokken har passert 09:30 og de første frokostgjestene er allerede på plass. Mens vi snakker med Maria svinser Jorun rundt og serverer gjestene med et smil, men hun tar seg tid til en liten kommentar; -Her er det arbeidslykke, ler hun.

Lykke har nå fått en make over
Lykke har nå fått en make over

Den populære kafeen har nå fått en fullstendig ”Make Over” ikke bare nytt navn, men interiøret er også nytt. –Hovedmaterialet er drivved forklarer Maria, vi ønsket å videreføre en lun og intim atmosfære. Fargene er rolige og vi har masse store puter, levende lys og myke pledd, her skal det være godt å være smiler hun. Det er eier Merete Hauk som har stått for oppussingen, men alle har bidratt, -Merete er veldig flink til å inkludere oss sier Maria, både rundt oppussing, fargevalg og ikke minst navnevalg. Navnet ble bestemt etter en konkurranse på FB. –Vi fikk inn mange hundre forslag, nesten alle hadde med kos å gjøre derfor måtte vi enes om noe som utstrålte stemning og opplevelse, forteller Maria. Endelig navn ble valgt hjemme hos Merete over et deilig tapasbord hvor alle ansatte var samlet. –Lykke ble bare perfekt det favnet egentlig alle forslagene i ett, vi er kjempefornøyd, sier Maria og får støtte fra de andre som er på jobb.

Lykke - hjemmelagede kaker
skien-by-lykke_DSC2436-1
skien-by-lykke_DSC2450
Lykke - veganmeny for veganere og vegetarianere

Cafeen har også fått flere nye retter på menyen. Med ny disk kan de ha mer påsmurt og flere kaker, hemmeligheten er selvsagt godt og hjemmelaget. De har også flere typer suppe, flere små middagsretter og ikke minst de har egen veganmeny for veganere og vegetarianere. –Brennheit Blomkål er kjempepopulært, bekrefter Maria, den skal egentlig alle ha, nye, friske smoothie med ekte bær er også populært så her får du kos og sunn mat samtidig, fortsetter Maria som selvsagt elsker å stå på kjøkkenet, hun forter seg å tilføye, klassikerne har vi fortsatt, de kan vi ikke kutte ut da blir det protester ler den matglade jenta.

Lykke - jentene som arbeider der

-Vi elsker jobben vår og Lykke, sier jentene entusiastisk, selv om vi har fri er vi ofte innom og koser oss sammen med gjestene. Jeg er sikker på at vår arbeidsglede og trivsel smitter det er derfor vi har så mange flott gjester, både nye og faste avslutter Merete. Vi kjenner på den gode atmosfæren og gleder oss allerede til å komme tilbake.

Lykke til ”Lykke”