Mat for alle anledninger

–Folk går oftere ut og spiser nå enn for få år siden. Tidligere gikk vi ut når det var en spesiell anledning og da dro man gjerne til med en tre retters. Det er jo så moro at folk bruker byen også til hverdags, sier daglig leder hos Becks Brasserie, Knut Mjåland.

Vår og utepils
Gjengen på Becks på Langbryggene i Skien gleder seg til våren. Nå i mars er franske uker og lørdagslunsj med tapastallerken.

–Det aller beste blir når de store glassdørene fra brasseriet kan åpnes og gjestene kan nyte «et glass» på terrassen i kveldsolen med utsikt til ælva.

Vunnet flere priser for sin kokkekunst
–Vi er et brasserie med hovedvekt på det «franske kjøkken», men med norske sesongvarer. Vi legger vekt på en meny med stor variasjon. Det er alt fra Becks Biff og Andebryst til Burger og fiskesuppe. Hit skal man kunne komme ofte uten å måtte spise det samme, sier Knut. Det handler om gode råvarer og en dyktig kokk.

Kokken Otto Laczko, fra Ungarn kan sine saker. Han har jobbet på Hilton i Budapest, og vunnet flere priser for sin kokkekunst. Det hører også med til historien at han har servert både Vladimir Putin og Georg Buch.

Det er «trespannet» Otto, Alina og Erol som sørger for at gjestene blir tatt godt vare på. – Vi tre er som en familie, gode venner og hjelper hverandre når det «koker».

 

Bedre på etikette
Om spisevanene har endret seg ser de også at nordmenn og skiensfolks er blitt mye bedre på etikette. –Tidligere opplevde vi ofte at vi ble «knipset» på, eller avbrutt av utålmodige gjester. Heldigvis skjer det veldig sjeldent nå for tiden. Samtidig synes de noen ganger at gjestene er i overkant beskjedne.

–Vi merker at det kan sitte langt inne å gi beskjed hvis for eksempel biffen er for mye eller for lite stekt. For oss er det mye bedre at gjestene gir beskjed med en gang, da kan vi kjapt sørge for at gjesten blir fornøyd.

For meny og bordbestilling se https://www.becksbrasserie.no/skien/