MENY Lietorvet – Smaken av jul

Mye handler om mat i julen. Og godt er det! Meny Lietorvet er kjent for sitt store utvalg av ferskvare og kvalitetsmat du ikke finner andre steder. Her får du gode tips til julehandelen.

Hos Meny Lietorvet går julehandelen som en drøm, enten du er team ribbe, team ribbekjøtt eller team noe helt annet. «Vi er virkelig stolte av utvalget vårt og ikke minst av de mange flinke folkene som jobber her», forteller ferskvaresjef Morten Dahle

Der krystalliserer den seg og blir desto mer smaksrik

Morten Dahle, Ferskvaresjef

Hjemmelaget julemat
Engasjementet for gode smaker er selve bærebjelken i Meny Lietorvet. For ikke å glemme ønsket om å dele dem med sultne Skiensfolk. I ferskvaren jobber blant annet fire butikkslaktere og en kokk, som alle gjør sitt for at julens utvalg skal bugne av alternativer. Morten trekker fram husets spesialiteter, som hjemmelaget leverpostei og Leif julesylte.

«I varmeskapet har vi alltid nystekt ribbe og våre egne medisterkaker som bare må smakes», tipser Morten. Er du blant dem som drømmer om pinnekjøtt? Hos Meny Lietorvet lager de sitt eget pinnekjøtt av bog. «Vi tilbyr også gourmet-pinnekjøtt hvor vi bruker de beste delene av lammet. Saltet og tørket til den store gullmedaljen», forteller Morten.

Jul på fat
Er du travel i førjulstiden? Et ostefat krever minimalt med forberedelser. Gode oster passer på frokostbordet, til julebrunsjen, som forrett eller dessert. Meny Lietorvet har varianter fra hele verden og dessuten et eget oste-modneri. Her ligger osten og godgjør seg i lang tid. «Der krystalliserer den seg og blir desto mer smaksrik», sier Morten.

Han trekker fram Edamer fra Nederland, Gruyère, Prima Donna og Emmentaler som gode alternativer til jul. For ikke å glemme blåmuggosten. Har du prøvd den på pepperkaker?

Delikatesser fra havet
Blant sesongens nyheter hos MenyLietorvet er et østersbasseng. Østers er en delikatesse som både ser bra ut på bordet og smaker godt. «Ikke trenger du å bruke mye tid på matlagingen heller», påpeker Morten. Det kan gjøres så enkelt som å åpne østersene med en skarp kniv, legge dem på en seng av salt og dandere sitronbåter på fatet. Pass på at innmaten er helt løs og plukk vekk løst skall.

I fiskedisken finner du selvsagt også kjente og kjære klassikere, som lutefisk og torsk. «Vi har dessuten et stort utvalg av rakfisk både i pakker og som løsvekt», forteller Morten. Server en klassisk variant med hardkokte egg, poteter, løk i forskjellige varianter, rømme, lefser og flatbrød. Rakfisk i lefse er en mer lettvint variant. Her kan du gjerne bytte ut rømme med Philadelphiaost og rødløk med hakket vårløk.

Saken er biff
Har du sett deg mett på pinnekjøtt og ribbe, er Dry Edge-biff et godt alternativ. «Hos oss får biffen særbehandling», forteller Morten. «Vi bruker et tørrmodningsskap som trekker fuktigheten ut av kjøttet og gir en unik smaksopplevelse. Både biffen og burgeren er populære alternativer». Så har vi vel etterlatt liten tvil: julens beste smaker finner du hos Meny Lietorvet.