Mathuset på toppen av byen

På MENY Lietorvet finner du alle ingrediensene du trenger til et vellykket juleselskap. Gavene også.

Vi selger 7000 smultringer bare i desember og like mange kokos-makroner, så du trenger ikke å få panikk hvis du ikke rekker julebaksten. Den kan du alltids kjøpe her, humrer Oddbjørn Johnsen, butikkens egen baker. Han går en en hektisk tid i møte. I tillegg til de tradisjonelle julesortene skal det også bakes kransekake og andre søte fristelser i tiden fram mot jul.

skien-by-meny-lietorvet-honning-saft
skien-by-meny-lietorvet-honning-saft

MENY Lietorvet satser offensivt på lokal- og egenprodusert mat. – Vi ser at den kortreiste maten stadig blir mer og mer populær. Mange av kundene våre deler vår lidenskap for god mat, håndverk og tradisjoner. Derfor har vi nå en egen avdeling hvor vi har samlet et stort utvalg av varer fra lokale produsenter. Her finner du for eksempel flatbrød, ost, skinker, lokalbrygget øl og butikkens egen røkelaks, forteller Geir Siljan, butikksjef på MENY Lietorvet. – I oktober hang vi opp eget pinnekjøtt også. Pinnekjøttet vårt er fra den mest kjøttfulle delen av lammet, så jeg kan garantere at smaken er upåklagelig. Selv om butikken selger mye pinnekjøtt, er det fortsatt ribbe som er den mest populære julematen blant Skiens befolkning, og en måned før jul er ribba for lengst på plass. – Hver dag fram mot jul har vi ferdig stekt ribbe i varmmatdisken, så hvis du ikke klarer å vente til juleaften kan du tjuvstarte jula allerede nå med en tradisjonell juletallerken med ribbe eller pinnekjøtt som du kan ta med deg hjem til middag, forteller han.

skien-by-meny-lietorvet-polser
skien-by-meny-lietorvet-plommesyltetoy

Apropos ribbe. Har du noen tips til hvordan vi får den mest mulig saftig og mør? – Stek den på lang tid på lav varme, og de siste tjue minuttene skrur du
ovnen opp til 225 grader, slik at svoren blir knasende sprø. Eventuelt kan du
bestille en ferdig stekt ribbe hos oss som du kan hente på Juleaften. Den kommer med svorgaranti, ler han.
Når julemiddagen er fortært er det gjerne tid for julegaver, og selv her kan Geir bidra med gode gavetips.

skien-by-meny-lietorvet-bakst-makroner-blid-mann

– Det finnes mange gode gaveidéer i MENY-butikkene. Mat som gave er både spennende og nyttig. Vi har for eksempel Jacobs gavetiner som du får i forskjellige varianter og størrelser. Du kan også sette sammen din egen gavetine med spennende produkter fra det store utvalget hos MENY Lietorvet, så her er det kun fantasien som setter grenser, avslutter han.