Mersmak i Skien 2015! (del 1 av 2)

I helgen gikk den 8. Mersmak-festivalen av stabelen. I dagene før var gatene fylt med flinke folk som rigget og ordnet klart til åpning, men selv om været var på sitt gråeste da alt skulle på plass, skinte solen fredag morgen og sørget for at den populære matfestivalen fikk vist seg fra sin aller beste side. Ved åpningen av festivalen var det mange som hadde funnet veien til Skien sentrum, en fantastisk parade av elever ved Skien videregående skole innledet det hele, og Skiens varaordfører Geir Arild Tønnesen og Bodil Nordjore stod for den offisielle åpningen med fargerike ballonger som steg til himmels, til stor jubel fra de fremmøtte.

mersmak2015_2

Med over 100 utstillere i byen, var det nok av godsaker å smake på. Ferske bakevarer, oster, tapas, vårruller, grillspyd, pølser og søte fristelser, alt man kunne ønske seg av en matfestival.

mersmak2015_5
mersmak2015_6
mersmak2015_7
mersmak2015_9

mersmak2015_10

Barna hadde også sitt eget område, hvor sunne matpakker stod i fokus. Det var dekket på med forskjellige pålegg, frukt & grønt, og matbokser i fine farger. Mange blide barn hadde funnet veien på matfestival, og barnehagebarna gikk på rad og rekke gjennom folkemengdene.

mersmak2015_3
mersmak2015_4

mersmak2015_53

mersmak2015_13
mersmak2015_14

Det var god variasjon på årets stander, med innslag fra hele verden. En omreisende kaffebar, Coffee Town, hadde også tatt turen innom.

mersmak2015_19
mersmak2015_20
mersmak2015_17
mersmak2015_15
Tre blide damer: Anne Riis Groven, Elin Aas og Anna Augestad var strålende fornøyd med både vær & festival, og hadde funnet seg en fin plass hos Oliven Reiser med utsikt over brygga.

mersmak2015_23
mersmak2015_24

Ved standen til Oliven Reiser hadde man god utsikt over Bryggeparken, hvor det også var representanter fra norsk friluftsliv på plass. Jan Helge Johansen fra landbrukskontoret bød på nydelige seikaker, og Bjørnar Løkstad fra Friluftsrådet poppet popcorn over bålet. Han snakket samtidig om viktigheten av å få folk ut på tur, og legge til rette for enkelt friluftsliv, og gjøre naturen tilgjengelig for alle.

mersmak2015_26
mersmak2015_27

Årets Mersmakfestival bød på så mye bra, at vi har delt opp artikkelen i to deler. Siste del kommer imorgen tirsdag.