I helgen gikk den 8. Mersmak-festivalen av stabelen. I dagene før var gatene fylt med flinke folk som rigget og ordnet klart til åpning, men selv om været var på sitt gråeste da alt skulle på plass, skinte solen fredag morgen og sørget for at den populære matfestivalen fikk vist seg fra sin aller beste side. Ved åpningen av festivalen var det mange som hadde funnet veien til Skien sentrum, en fantastisk parade av elever ved Skien videregående skole innledet det hele, og Skiens varaordfører Geir Arild Tønnesen og Bodil Nordjore stod for den offisielle åpningen med fargerike ballonger som steg til himmels, til stor jubel fra de fremmøtte.
Med over 100 utstillere i byen, var det nok av godsaker å smake på. Ferske bakevarer, oster, tapas, vårruller, grillspyd, pølser og søte fristelser, alt man kunne ønske seg av en matfestival.
Barna hadde også sitt eget område, hvor sunne matpakker stod i fokus. Det var dekket på med forskjellige pålegg, frukt & grønt, og matbokser i fine farger. Mange blide barn hadde funnet veien på matfestival, og barnehagebarna gikk på rad og rekke gjennom folkemengdene.
Det var god variasjon på årets stander, med innslag fra hele verden. En omreisende kaffebar, Coffee Town, hadde også tatt turen innom.
Tre blide damer: Anne Riis Groven, Elin Aas og Anna Augestad var strålende fornøyd med både vær & festival, og hadde funnet seg en fin plass hos Oliven Reiser med utsikt over brygga.Ved standen til Oliven Reiser hadde man god utsikt over Bryggeparken, hvor det også var representanter fra norsk friluftsliv på plass. Jan Helge Johansen fra landbrukskontoret bød på nydelige seikaker, og Bjørnar Løkstad fra Friluftsrådet poppet popcorn over bålet. Han snakket samtidig om viktigheten av å få folk ut på tur, og legge til rette for enkelt friluftsliv, og gjøre naturen tilgjengelig for alle.
Årets Mersmakfestival bød på så mye bra, at vi har delt opp artikkelen i to deler. Siste del kommer imorgen tirsdag.