TID FOR JUL

Uansett om du følger med på, sløser eller kjøper deg tid, trenger du en god klokke. Hos familiebedriften N. J. Opsahl finner du dem i alle størrelser og varianter.

1921 flyttet Nils Jacobsen Opsahl sin ur- og optikerforetning til Skien sentrum. I dag, 95 år etter, er det barnebarnet Rolf Opsahl som driver den tradisjonsrike butikken sammen med kona Marit, og deres tre barn Jeanette, Alexander og Cecilie. Selv om butikken selger både briller og klokker i alle slags varianter, er det armbandsur som har fokuset før jul.
– Vi har et stort utvalg av alle slags mulige armbåndsur i prisklasser fra 500,- til 25.000, forteller Marit Opsahl. Hun trekker spesielt fram det familieeide merket Bruno Söhnle som produseres i den tyske byen Glasshütte. Dette er armbåndsur av høy kvalitet med et tidløst design.

skien-by-nj-opsahl-klokke-2
skien-by-nj-opsahl-klokke-1

Designmessig er årets armbåndsur mer diskret og klassiske enn tidligere år.

Tidløst er forøvrig stikkordet som gjelder for mange av armbåndsurene vi finner hos Opsahl. – Designmessig er årets modeller mer diskret og
klassiske enn tidligere år. For noen år tilbake skulle gjerne klokkene være store, men i dag er stilen mer avdempet, forteller Jeanette Opsahl, som er utdannet urmaker.

skien-by-nj-opsahl-bruno-sohnle-1
skien-by-nj-opsahl-bruno-sohnle-2
skien-by-nj-opsahl-g-shock

I butikken har de også et stort utvalg av kikkerter og stjernekikkerter som er gode julegavetips. – En stjernekikkert gir deg ikke bare spennende opplevelser på stjernehimmelen. Den er i tillegg et interiørobjekt, sier Aleksander Opsahl. Han forteller videre at butikken har sitt eget kikkertmerke SkyTech, som han selv har vært med på å utvikle.

skien-by-nj-opsahl-kikkert-2
skien-by-nj-opsahl-kikkert-3
skien-by-nj-opsahl-kikkert-1

Ethvert hjem behøver en god klokke, så hvorfor ikke kjøpe en fin og praktisk gave til hele familien? Hos Opsahl er utvalget av veggklokker mildt sagt
imponerende. Vi blir derfor ikke overrasket når vi får vite at de har det største utvalget i hele Norge. Av andre potensielle gavetips kan du blant annet få kjøpt mikroskop, barometer, værstasjoner og termometer – Fine gaver til både glede og nytte.